ÁSZ TeamAkikre számíthatsz

Támogatónk:

mora logo s
 

ÁSZ TEAM

 

ITT TALÁLHATOD ELŐZŐ TÁBORUNK ÉS KORÁBBI TÁBORAINK TANÁRI GÁRDÁJÁNAK MUNKÁSSÁGÁT BEMUTATÓ TÁJÉKOZTATÓT. 
Az AKTUÁLIS TÁBOR CSOPORTVEZETŐIT KÜLÖN MEGJELENÍTJÜK
MIUTÁN A TANÁRUNK MEGJELENT A FŐOLDALUNKON!

TANÁR FOTÓK2222
Gáspár András Színház- és Filmművészeti Főiskolán 1993-ban végzett Iglódi István osztályában. Az ÁSZ Tábor művészeti vezetője immáron 13. éve. Az ÁSZ Drámaiskola alapítója, tanára. Évekig dolgozott az RTL KLUB műsorvezető-főszerkesztőjeként és a Magyar Televízió műsorvezetőjeként. A S.Ö.R. és G.Ö.R.CS. című előadásokban látható jelenleg a Hatszín Teátrum színpadán,  ahol 2017-ben mutatták be az „Arian Mole újabb kínszenvedési a felnőttkor küszöbén” című rendezését. 2019-ben két színdarabot rendezett. A Pinceszínházban látható a "MEGHALLGATÁS" című pszichokrimi és a Szentendrei Teátrum ősbemutatója a "PETŐFI-JÁTÉK" című zenés játék, amely 2020 tavaszán a Pesti Magyar Színház színpadán újra látható. Ismert szinkronhang (pl. Amerikai Pite - Stifler; Jamie Oliver; Kung-fu Panda; Gulliver; Suicide Squad - JOKER). Az RTL-KLUB Barátok közt című szappanoperájában Petrik Gedeon ügyvéd megformálója. 2016-ban a POSZT (Pécsi Országos Színházi Találkozó) fesztiválprogamjának programvezetője volt. 2019 decemberétől a TV2 "Minta apák" című sorozatának szereplője.

Tavaly költözött az Ász tábor Somogydöröcskére. 2019-ben nagyon izgultunk, hogy vajon az új helyszín bejön-e, működik-e? Nos, annyira a helyére került minden, hogy 2020-ra megszületett az ÁSZ/TWICE gondolata, azaz, hogy újra kipróbáljuk, milyen az, ha megint 2 tábort  rendezünk meg. Régen volt ilyen kalandunk, nagy izgalommal várom, hogy a különböző arculatú Ász tábor milyen közösségeket vonz be. Lesz-e különbség az elvakultan dolgozó challenge fiatalok és a munka mellett bulizni vágyó ifjak nyári kalandja között. Lesz persze biztos, aki mindkét táborba jön. Ők minkét életérzést megtapasztalják,. Az Ász tábor 13 éve az életem része. Állíthatom: mind a 16 eddigi tábor nagyon más és mégis nagyon hasonló volt. Nem csak azért, mert mindig zokogtunk a végén. Az alkotás, a nagy röhögések és ölelések is mindig ugyanolyan fontosak voltak! Így lesz ez idén is akár klasszikus, akár challenge diákunk leszel.! !

Gáspár  András


TANÁR FOTÓK242  

Balázs Ágnes a Színház- és Filmművészeti Főiskolán 1993-ban végzett Iglódi István osztályában. 2008 óta szervezője és vezetője az ÁSZ Színjátszó Tábornak. Az ÁSZ Drámaiskola vezetője, tanára.Színésznő, drámaíró, író, és zeneszerző. Évekig televíziózott. Számos film hősnőjének szinkronhangja. (Pl. Harry Potter - Bellatrix). 2003 óta jelennek meg könyvei. 2004 óta a Móra Könyvkiadó állandó szerzője. Több színdarabja mellett, "Andersen, avagy a mesék meséje" című zenés játéka számos hazai színház repertoárján szerepelt és Németországban három színház is játszotta a darab balett változatát. Társírója az "Adrian Mole újabb kínszenvedései a felnőttkor küszöbén" című színdarabnak, amelyet a Hatszín Teátrum mutatott be 2017-ben. 2019-ben "Meghallgatás" című színdarabját a Pinceszínház és "Petőfi-játék" című street work-out musicaljét a Szentendrei Teátrum mutatta be. A Petőfi-játék története 2020 márciusában a Pesti Magyar színház színpadán folytatódik.  Honlapjának címe: www.balazsagnes.hu  

Az Ász Classicról:
Drága régi és új Ászosok! Szeretettel várlak benneteket a birodalmamban, ahol elengedjük a félelmeket, feloldjuk a gátlásokat,
és bebizonyítjuk mindenkinek, de elsősorban önmagunknak, hogy sokkal többre vagyunk képesek, mint amennyit gondoltunk magunkról.
Gyertek bátran az „érzelmek földjére”, ahol már az első napon csodálatos barátságok születnek. Azon leszek, és azon leszünk valamennyien,
hogy szeretetteljes légkörben dolgozhassatok, és kiderüljön, micsoda kincsek vagytok valamennyien!Tartsatok ki, mindjárt itt a nyár!!!:-)

Ász Challengeről:
Nagyon szeretek együtt alkotni, gondolkodni veletek. Ebben a táborban háromszor is lehetőséget kapunk arra, hogy megálmodjunk egy-egy előadást.
A táborhelyen előadott és látott darabok úgy élnek bennem, mintha filmen láttam volna őket, nagyon erős élmény valamennyi.
Dolgozni fogunk reggeltől estig, de meglátjátok, még a pörgésben is megtaláljuk a harmóniát. Nagyon várom a közös munkát! :-)

Balázs Ágnes


TANÁR FOTÓK232 

Felhőfi-Kiss László a Nemzeti Színház Stúdiójában Bodnár Sándor tanítványa volt. Színművész diplomáját a Miskolci Nemzeti színházban szerezte. Pályája során az alternatív és a kőszínházi szférában is aktív színházcsinálóként dolgozott és dolgozik együtt olyan neves színházi alkotókkal, mint Pintér Béla és Mohácsi János.  Nevéhez fűződik az Utolsó Vonal  társulat megalapítása. Jelenleg színészként az Örkény István Színházban a Patika (R: Mohácsi János) és a Kertész utcai Shaxpeare-mosó (R: Bodó Viktor),a Pesti Magyar Színházban a Tündér Lala (R: Halasi Dániel), valamint a Manna Produkció Francia rúdugrás (R: Mohácsi István) című előadásban látható.Három rendezése tekinthető meg többé-kevésbé rendszeresen: a Pinceszínházban a Michael Ende: A pokoli puncs című előadás,  illetve két független színházi produkció az Utolsó Vonal Művészeti Alapítvány gondozásában  (egyik címe Pink Grapefruit, avagy amit anyád nem mondott el apádnak, a másik pedig a Tiszta vicc című előadás). A rendezés mellett drámákat ír, 7-8-9-10-11 darabja már színpadra került.  Évek óta  Pesti Magyar   Akadémia tanára,  jelenleg az egyik másodéves osztály osztályfőnöke.

Számomra mindig öröm okos, tehetséges, nyitott, kíváncsi, energikus, kreatív fiatalemberek között színházzal foglalatoskodni.
Az ÁSZ Táborban pedig pontosan ezt tehetem. Az elmúlt két alkalommal is rengeteget tanultam a csoportomban dolgozó srácoktól,
a többi csoport produkcióiból. Azt gondolom, hogy remek előadásokat alkottunk közösen. A Tábor kiváló alkalom arra,
hogy (jobban) megismerjük saját magunkat, megismerjünk másokat, ilyen-olyan kapcsolatokat létesítsünk, beszélgessünk, vitatkozzunk,
alkossunk, bulizzunk és focizzunk.
Ha az idei Tábor csak annyira lesz jó, mint a tavaly előtti és a tavalyi, akkor baromi-nagyon-szuper-jó lesz!

Felhőfi Kiss László


BARNI KÉP1 

Dékány Barnabás 2016-ban diplomázott színészként a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, Bagossy László-Pelsőczy Réka osztályában. Az Orlai produkció számos előadásában szerepelt és szerepel a Belvárosi színházban és a Jurányi Házban. Az Átriumban Bodó Viktorral is dolgozott a "Krakken művelet"-ben, továbbá címszereplője volt a Hatszín Teátrum „Adrian Mole újabb kínszenvedései a felnőttkor küszöbén” című előadásának. Színészként és rendezőként is dolgozik. Jack Keroack művéből Úton címmel írt és rendezett előadást az SZFE-n.  Az SZFE "Solaris" című produkciójával, melynek írója és rendezője, meghívást kapott 2016-ban a POSZT-ra. 2018-as rendezése a Grecsó Krisztián regényéből készült "Megyek utánad", amely a szegedi Thealter Fesztivál sikeres előadás volt. Ez utóbbi produkció 2019-től a Jurányi Ház siker darabja. A WELLHELLO együttes dalai által ihletett #sohavégetnemérős mozifilm szereplője.2018 tavaszán az RTL-KLUB műsorán futó „Tanár” című sorozat főszereplője volt. 2019-ben a Jurányi Inkubátorházban két új Orlai produkcióban is feladatot kapott. Címszereplője volt a "Mr. Sloan szórakozik" bemutatónak és jelenleg is látható a Kerékgyártó  István "Hurok" című művéből készült előadásban.A 2019/20-as évadban számos további színházi projektben dolgozik. Szereplője az Átrium "Egy,kettő, három" és az Örkény Színház "Hamlet" előadásainak. 2019 őszétől a Belvárosi színház "Szemünk fénye" előadásának szerepője ahol áprilistól az "Amy világa" című produkcióban is látható, amelyet Valló Péter rendezi. Ős Ászos, 16 évesen az ÁSZ TÁBOR 1.0 diákja volt már 2008-ban. Az Ász Drámaiskola tanára 2017-től. Az ÁSZ 2015 CHALLENGE 1.0 tábor megálmodója és csoportvezetője. 2020-ban hatodszor vezet csoportot az Ász Táborban. 

 

HÁLÓ ICH MÖCHTE SZÍNHÁZ MIT YOU MACHEN IN HUNGARIAN LANGUAGE, ON DÖRÖCSKE VON SOMOGY,
MIT GROSSE KREATIVE ENERGY UND LELKESEDÉSUNG OF TEATRICHE ARBEIT,
HOW KANN ICH CAPSLOCK OFFTURNEN?

Dékány Barnabás

Herczeg Adrienn formázott 

Herczeg Adrienn 2004-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Hegedűs D. Géza osztályában. 2007-ben Nívó-díjat kapott, a 2007/2008-as évadban neki ítélték a legjobbnői mellékszereplőnek járó Színikritikusok Díját. 2008-ban Szendrő-díjjal, 2009-ben a Pécsi Országos Színházi Találkozó„Legjobb női főszereplő” díjával ismerték el színészi munkáját.2009-ben Pécs Megyei Jogú Város neki ítélte a Városháza Emlékérmet. 2010-ben Soós Imre-díjat kapott.2011-2017-ig a Vígszínház társulatának tagja.Jelenleg a Vígszínház„Rendezés”,,a Pécsi Nemzeti Színház „Veszedelmes Viszonyok”  és Mecseki Tigris előadásában, ez utóbbiban a K2 Színház társulattal dolgozva, valamint  a Jurányi Inkubátorház „Bebújós” című produkcióiban. Látható továbbá a Kortalan Kortárs színházi sorozatban a Mozsár Műhelyben projektjében. 2018-as bemutatója az Öldöklés Istene, amely az Átriumban előadása. 2015-től a Pesti Magyar Színiakadémia tanára és tanít a Pécsi Művészeti Gimnáziumban színjátékot és ugyanitt a felnőttképzésen vers és prózát. A 2019/20-as évadban a Pécsi Nemzeti Színház több produkciójában játszik. Legújabb mozifilmje a Fomo. Szereplője a TV2 Minta apák sorozatának.

Én már nagyon várom , hiszen új kihívás elé nézhetek, azzal, hogy 7 napos challenge táborban vehetek részt!
Próbálom elképzelni milyen lesz, de most már tapasztalatból tudom, hogy mindig túltesz a fantáziámon!
Jó hely, jó emberek, kemény meló=Ász Challenge Tábor "CSINÁLJUK KÉSZRE"!

Herczeg Adrienn

TANÁR FOTÓK262 
 
1988-ban érettségizett Szegeden, a Radnóti Miklós Gimnáziumban, a Szegedi Nemzeti Színház Színészképző Stúdió növendéke lett. 1989-ben vették fel a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, 1993-ban diplomázott.  Még főiskolásként lett tagja a Vígszínháznak 1991-ben. 1999-től 2003-ig a Szegedi Nemzeti Színház művésze volt. 2003–2017 között szabadfoglalkozású színész. 2017-től a tatabányai Jászai Mari Színház tagja. A színészeten kívül tánccal és koreografálással is foglalkozik. Játékfilmekben és tévéfilmekben játszik,  2019-től az RTL-KLUB "Jófiúk" és "Drága örökösök" sorozataiban játszik. Szinkronizál és rendez is. Legemlékezetesebb szinkronj a Karib-tenger kalózai mozifilmek Jack Sparrow kapitánya. Király Attila éveken keresztül vezetett csoportokat az Ász táborban. 2020-ban két éves szünet ütán tér vissza az Ász tanári csapatába.

Az Ász örök. Éreztem, hogy vissza kell térnem! Jó lesz, kemény lesz és egyszerre könnyű velem. Veletek!Várom, hogy újra csodákat alkossuk!

Király Attila

TOVÁBB OLVASOM

ÁSZ TEAM

 

ITT TALÁLHATOD AZ ELŐZŐ KÉT TÁBOR (2018 és 2019 ÉV) TANÁRI GÁRDÁJÁT!

Itt tanáraink táborral kapcsolatos terveiről, gondolatairól is olvashatsz és megtekintheted mindannyiuk rövid önéletrajzát is.
Rövidesen olvashatsz majd a seniorokról,  és lentebb azt is megtalálod,  hogy kik tanítottak az elmúlt tíz évben az ÁSZ TÁBORBAN...

 

9

BALÁZS ÁGNES

író, színművész, drámatanár

Született 1967, március 25-én. Gyermekei: Barnabás és Bianka. Férje: Gáspár András.
A Brüsszeli Szabadegyetemen, majd
az ELTE bölcsészkarán magyar-francia szakon folytatott tanulmányait
követően
1993-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen,
Iglódi István osztályában. Pályafutását színészként
1991-ben kezdte a Nemzeti Színház társulatában,
ahol Shakespeare és Goldoni drámákban játszott főszerepet.
1994-től szabadfoglalkozású színművészként
játszott a Buda Stage, a Karinthy Színpad, a Vidám Színpad előadásaiban, és a TV2
műsorvezetője volt. Mint színpadi szerző 2001-ben mutatkozott be
a nagyközönségnek az Isteni show című musical szövegkönyvírójaként
és zeneszerzőjeként.
2003-tól íróként is dolgozik, évente jelennek meg könyvei. Jelenleg a Móra Könyvkiadó állandó szerzője.
Az ÁSZ Ifjúsági színjátszó tábor és az ÁSZ DRÁMAISKOLA
vezetője és tanára.

ISKOLÁK

• Analog Artists Akadémia, Budapest - forgatókönyvíró kurzus (2007)
• Színház- és Filmművészeti Egyetem - színész szak (1989-1993)
• Eötvös Loránt Tudomány Egyetem (ELTE), Budapest, magyar- francia szak
(1986-1988)
• Brüsszeli Szabadegyetem (1985-1986),Francia nyelv és irodalom szak

SZAKMAI TEVÉKENYSÉG

Drámatanár

ÁSZ színjátszókör 8-13 évesek számára
Leányfalu
ÁSZ színjátszó tábor (táborvezető-színésztanár)
ÁSZ DRÁMAISKOLA (drámatanár)

Írói,  drámaírói, dramaturgiai munkái* PETŐFI-JÁTÉK street work-out musical
Pesti Magyar Színház, 2020
Szentendrei Teátrum, 2019
* MEGHALLGATÁS - pszichokrimi (színdarab)
PIinceszínház, Budapest, 2019
* AZ ÜGYETLEN BOHÓC ÉS MÁS TÖRTÉNETEK, Mesék örökmozgóknak sorozat 4,
Móra Könyvkiadó, 2019
* A SZÁGULDÓ HÓEMBER ÉS MÁS TÖRTÉNETEK - Mesék örökmozgóknak sorozat 3,
Móra Könyvkiadó, 2018 
*A PÖSZE NYUSZI ÉS MÁS TÖRTÉNETEK - Mesék örökmozgóknak sorozat 2, 
Móra Könyvkiadó, 2018
* A BESZÉLŐ KISKUTYA ÉS MÁS TÖRTÉNETEK - Mesék örökmozgóknak sorozat 1 
Móra Könyvkiadó, 2017
* ADRIAN MOLE ÚJABB KÍNSZENVEDÉSEI A FELNŐTTKOR KÜSZÖBÁN - színdarab Sue Townsend regénye nyomán  társszerzőként 
Hatszín Teátrum, 2017
* MESÉLŐ NYELVTAN SOROZAT 3. - KALÓZKALAND A SZÓFAJOK SZIGETEIN -
Móra Kiadó, 2017 
* MESÉLŐ NYELVTAN 2. - BOSZORKÁNYOS HAJSZA A SZÓFAJOK VILÁGÁBAN -
Móra Kiadó, 2016
* MESÉLŐ NYELVTAN 1. - HETEDHÉT HÁBORÚ A HANGOK FÖLDJÉN - Móra Kiadó, 2015
* A TÉSZTAPACSNI - Móra Kiadó, 2014
* NEVELETLEN ABC - Móra Kiadó, 2013
* LUFI ÉS A PÁRIZSI RANDEVÚ - regény, Móra Kiadó, 2012, 2015
* MESÉLŐ ABC - Móra Kiadó, 2012,2013, 2014, 2015
* RAKONCÁTLAN ROZI RAMAZURIORSZÁGBAN - meseregény, Móra Kiadó, 2012
* LUFI ÉS A HÓBARAJZOLT SZÍV - regény, Móra Kiadó, 2011,2013
* TORKOSTURPI ÉS A FELHŐGYÁR - meseregény, Móra Kiadó, 2011
* LUFI ÉS A NYOLCPECSÉTES TITOK - regény, Móra Kiadó, 2011,2012
* LUFI ÉSAZ ELCSERÉLT SZÜLETÉSNAP - regény, Móra Kiadó, 2010, 2012
* LUFI ÉS A HAJMERESZTŐ SZERELEM ­- regény, Móra Kiadó, 2009, 2011,2016
* ANDERSEN, avagy a mesék meséje - regény, Móra Kiadó, 2009,
* CSAKAZÉRTISJÁTÉK - színdarab egy felvonásban, 2009
– Budapesti Kamaraszínház,
Ericsson Stúdió
* ANDERSENS WELT - balett, Deutschen Oper am Rhein-Duisburg-Düsseldorf,
2008 és Meinfranken Theater - Würzburg, 2005
* LUFI ÉS A BOSZORKÁNYFARSANG - regény, Móra Kiadó, 2008, 2011
* LUFI ÉS A ZŰRÖS VAKÁCIÓ - regény, Móra Kiadó, 2007, 2009, 2011, 2016,
* A PIROS BICIKLI - színdarab egy felvonásban Ecséri Lilla és Heyman Éva
naplója nyomán a holokauszt áldozatainak emlékére, 2007
* ANDERSEN, AVAGY A MESÉK MESÉJE - televíziós játék, 2006
* LUFI ÉS SZAMÓCA - regény, Móra Kiadó, 2006,2008, 2010, 2012, 2014, 2017
* FELADÓ:FEKETE SZIVÁRVÁNY - regény, Móra kiadó, 2005, 2010
Az NKA „Édes anyanyelvünk" pályázat díjnyertes alkotása
* ANDERSEN, avagy a mesék meséje – forgatókönyv 2004,
A Hartley-Merrill nemzetközi forgatókönyv-írói pályázat 2. helyezettje
* ANDERSEN, avagy a mesék meséje - zenés színpadi játék 2003,
szövegkönyv, zene, dalszövegek
* ANDERSEN, avagy a mesék meséje - regény, Holnap kiadó, 2003,
* ISTENI SHOW - musical, 2001,
szövegkönyv, zene, dalszövegek, Nívódíj 2002
* PSYCHÉ MEGIDÉZÉSE - zenés játék, 1993, társszerző
* saját zenei szerzemények (CD, MC)

Fontosabb szerepei:

INKEN (Hauptmann: Naplemente előtt - Katona József Színház, Kecskemét),
HERMIA (Shakespeare: Szentivánéji álom - Várszínház),
ORSETTA (Goldoni: Chioggiai csetepaté - Várszínház),
PSYCHE (Balázs-Gáspár: Psyche megidézése - Vidám Színpad),
SAMANTHA (Jézusom, szerelmes vagyok! - Vidám Színpad),
SUZY (Early Frost-Karinthy Márton: Korai fagy - Karinthy Színpad),
ÉVA (Balázs-Gáspár: Isteni Show - Buda Stage, Vidám Színpad),

Televízió:

KISVÁROS (sorozat, női főszereplő),
SEGÍTS MAGADON! (műsorvezető TV2)

********

2

GÁSPÁR ANDRÁS
színművész, rendező, drámatanár

1970. augusztus 18 –án született. Felesége Balázs Ágnes író-színművész,
gyermekei: Dániel, Barnabás és Bianka. A Színház-és Filmművészeti Egyetemen
1993-ban végzett Iglódi István tanítványaként. Közben a Guildhall School (London)
színész szakán (1991), majd a British American Drama Academyn
(1992-1994 között) tanult. 1992-től a Nemzeti Színház tagja, majd szabadúszó.
Játszott a Komédiumban, a Karinty Színpadon,
a József Attila Színházban, a szegedi Nemzeti Színházban
a Buda Stagen,a Vidám Színpadon, Centrál Színházban,
a Budapesti Kamaraszínházban, Pesti Magyar Színházban. Jelenleg a Hatszín Teátrumban játszik a 2,5 évtizedes S.Ö.R. és a 2 évtizedes 
G.Ö.R.CS. előadásokban.
Színészi tevékenysége mellett, a saját vállalkozásban létrehozott
Psyché megidézése és az Isteni show című musical társrendezője és zeneszerzője,
szövegírója. 1994-től 2009-ig dolgozott a médiában műsorvezető- szerkesztőként.
Dolgozott az Msat, TV3, RTL-KLUB kereskedelmi
televízióknál és az MTV-nél.
Diplomát szerzett a Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi tagozatán,
mint közgazdász, majd a KKDSZ Akadémián, mint kulturális menedzser.
2009 januárjában szerezte szóvivő diplomáját a BKF szóvivő szakán.
2017-től rendezőként is dolgozik.
2020 tavaszától, a Móra könyvkiadó írója.

MUNKAHELYEK

2003- Magyar Televízió műsorvezető, riporter, szerkesztő– Derűlátók (2008/2009);
A holnap munkája (2008/2009) Infogeneráció; (2006/2007/2008) Info-vízió,
(2005/2006), Ne add fel! (2004/2005), MTV road-show (2003/04/05), Optimisták Klubja (2004),
Sasszem (2003-2004),Prézli(2003)
1998-2003 RTL-KLUB kereskedelmi televízió műsorvezető –főszerkesztő
Feladatok: műsorvezetés, műsorkészítés, kreatív munka, ötletgyártás és kivitelezés,
projektirányítás, a műsorkészítésben résztvevők, beosztottak munkájának irányítása,
kvíz-szerkesztés, üzleti kapcsolatok létesítése, ügyfelekkel és médiumokkal való
kapcsolattartás
Műsorok: Játékzóna (2002-2003), Való Világ interaktív (2002), Teleparti (2001-2002),
Csak egy szavadba kerül! (2000-2002), Joker (2000), Mire gondolok? (1999-2000),
Zenész (1998-1999) – zenés show
1994- 1997 A3, M-Sat, Tv3 – szerkesztő, riporter kereskedelmi szolgáltató műsorokban
1994 - szabadúszó színművész
1991-1994 Nemzeti Színház színművész

DRÁMATANÁR


ÁSZ DRÁMAISKOLA (drámatanár)
KISPESTI KISSZÍNHÁZ - óraadó tanár
ÁSZ színjátszókör - Árpád Gimnázium, Budapest
ÁSZ színjátszó tábor (színésztanár)
Vörösmarty Gimnázium (1 szemeszter 2007-ben)

FŐBB SZÍNHÁZI SZEREPEK

2011-2012 - Mondod-e még a szót, szeretlek? - Komédium Színház
2009-2011 Csakazértisjáték– színdarab (Budapesti Kamaraszínház, Ericsson Stúdió)
2004-2010 Andersen, avagy a mesék meséje – zenés játék (Pesti Magyar Színház,
Szegedi Nemzeti Színház) - címszerep
2001-2003 Isteni show – musical (Buda Stage, Vidám Színpad) - Ádám
2000- G.Ö.R.Cs azaz Görögök Összes Regéi és Cselekedetei (Buda Stage, Vidám
Színpad) – főszerep
1997-1998 Doktor úr (József Attila színház) - Bertalan
1996-1997 Korai fagy (Karinthy Színpad) – Mike
1994 - S.Ö.R. azaz Shakespeare Összes Rövidítve - főszerep (Komédium, Buda Stage,
Vidám Színpad)
1993-1994 Jézusom szerelmes vagyok! – Ricardo zenés játék Nino Manfredi
rendezésében (Vidám Színpad)
1993-1995 Psyché megidézése – főszerep (Vidám Színpad, Kis Színház)
1993/94/98/99 Rocky Horror Show – Brad Majors (Vidám Színpad, Buda Stage)
1992-1993 Chioggiai csetepaté – Beppe (Várszínház)
1992-1993 Godspell (Várszínház)
1992-1993 Szentivánéji álom – Demetrius, majd Lysander (Várszínház)

 

SZÍNHÁZI ALKOTÓ ÉS PRODUCERI TEVÉKENYSÉG

2019 - Petőfi-játék (street work-out musical) - rendező (Szentendrei Teátrum, Magyar Színház)

2019 - Meghallgatás (pszichokrimi)- rendező (Pinceszínház, Budapest)

2017 - Adrian Mole újabb kínszenvedései a felnőttkor küszöbén  rendező (Hatszín Teátrum)

2010 - GRAMP - rendező (Pesti Magyar Színház; Bábszínház) 

2009 - Csakazértisjáték - társproducer

2001 – 2003 Isteni show – musical zene és dalszövegek társszerzője, producer
( Buda Stage, Vidám Színpad)

2000 – G.Ö.R.Cs Görögök Összes Regéi és Cselekedetei – társ-producer és rendező
(Buda Stage, Vidám Színpad)

1994 – S.Ö.R. Shakespeare Összes Rövidítve - társ-producer
1993 – 1995 Psyché megidézése – zenés játék zene, rendezés és producer (Vidám Színpad)

 

NÉHÁNY RENDEZÉSE DRÁMATANÁRKÉNT:

JUTALOMKIRÁNDULÁS - szürreális asszociáció egy székely népmese alapján

 ÉLETMESÉK - asszociációk Tolsztoj meséire

VÍG VÉGJÁTÉKOK - Karinthy egyfelvonásosok

MINDENKI MÁSKÉPP CSINÁLJA - zenész asszociációk az LGT dalaira

A FAL - zenész asszociációk a Pink Floyd zenéjére

HULLÁM /A klasszikus film nyomán/

NE CIRKUSZOLJ! /Janikovszky Éva írásai nyomán/

ÁSZ STÍLUSGYAKORLATOK /Queneau nyomán/

ORWELL: ÁLLATFARM

BERG JUDIT: PÁRIS ALMÁJA

EMBERI ÁLLATSÁGOK /helyzetgyakorlatsor/

NEVETSÉGES HÉTKÖZNAPJAINK /Kishont Ferenc művei nyomán/

SZELEBURDI ABC MESÉK / Balázs Ágnes ki nem adott műve nyomán/

NEVELETLEN ABC MESÉK /Balázs Ágnes műve nyomán/

DÜRRENMATT: AZ ÖREG HÖLGY LÁTOGATÁSA

ESTI KORNÉL SZÜLETÉSE /Kosztolányi művei nyomán/

M. ENDE: MOMO

MODERN MESÉK /Helyzetgyakorlatsor/

KELL EGY CSAPAT! /Mándy I.-Czicó A. nyomán/

 

Továbbá:

AZ ÚJ GRUND (Molnár Ferenc műve nyomán)

ALKOTNI SZÜLETTÜNK! (zenés asszociációk a Popfesztivál dalaira)

JÁNOS VITÉZ

TOLDI

MAX ÉS MÓRICZ

PÁR PERC EGYPERC (Örkény egypercesei alapján)

MINDIG A FÉNYVE NÉZZ! (zenés asszociációk Ákos dalaira)

LÉLEKRÖNTGEN (zenés asszociációk Cseh Tamás dalaira)

KÁOSZ (Mika Myllyaho műve nyomán)

MOLIERE: KÉNYESKEDŐK

SHAKESPEARE: MACBETH

A 13 és 3/4 ÉVES ADRIAN MOLE KÍNSZENVEDÉSEI (Sue Townsend műve nyomán)

ADRIAN MOLE ÚJABB KÍNSZENVEDÉSEI (Sue Townsend műve nyomán)

ADRIAN MOLE KÜSZKÖDÉSEI A FELNŐTTKOR KÜSZÖBÉN
(Sue Townsend műve nyomán)

 

TV ÉS FILMSZEREPEK

2019 - Minta apák - Igor
(TV2 napi sorozata)

2015 - A SZENT GRÁL - Noé (BKF vizsgafilm; rendező: Nemes Sándor)

2015 - A RÓKA MEGESZI A GÓLYÁT - Férj

(BKF vizsgafilm; rendező: Bagyinszki Valéria)

2014 - ..... - BARÁTOK KÖZT - Petrik Gedeon (RTL-KLUB sorozat)

2014 LÉPÉSELŐNY - Bob (BKF vizsgafilm; rendező:Simon Alex)

2014 HUSZÁRUGRÁS - Ritter (BKF vizsgafilm; rendező: Laczkó Dóra)

2013 MÉZ - főszerep - stici (BKF vizsgafilm; rendező: Egressy Tamás)

2013 HAT SZÁL GYUFA- Rubnyikov (BKF vizsgafilm; rendező: Jancsó Dániel Tamás)

2012 DROGPREVENCIÓ (rendező: Barnóczky Ákos)

2011 LOG-IN - epizódszerep (film; Rendező: Bardóczky Ákos)2009 Az ALEF LABIRINTUSA – főszerep (rendező: Király Tamás)
2007 Budapest 107 - Dorka könyve (pilot)– főszerep (TV filmsorozat; rendező: Alex Nemetz)
2007 Ördögi kör – főszerep (kísérleti film; Rendező: Deák Péter)2001 Rendőrsztori – főszerep (TV2 kereskedelmi televízió)
1999 Európa expressz – főszereplő (mozifilm; rendező:Horváth Csaba)

1996 Tamás és Juli – szereplő (mozifilm; rendező:Enyedi Ildikó)
1989-1990 Angyalbőrben - szereplő(MTV)

*******

herczeg adrienn3

HERCZEG ADRIENN
színművész,mesterségtanár

HERCZEG ADRIENN
színművész, mesterségtanár

Herczeg Adrienn 2004-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Hegedűs D. Géza osztályában.
Diplomaszerzés után a Pécsi Nemzeti Színházhoz szerződött.
2007-ben Nívó-díjat kapott, a 2007/2008-as évadban neki ítélték a legjobb női mellékszereplőnek járó Színikritikusok Díját.
2008-ban Szendrő-díjjal, 2009-ben a Pécsi Országos Színházi Találkozó
„Legjobb női főszereplő” díjával ismerték el színészi munkáját.
2009-ben Pécs Megyei Jogú Város neki ítélte a Városháza Emlékérmet. 2010-ben Soós Imre-díjat kapott.
2011-2017-ig a Vígszínház társulatának tagja.
2015-től a Pesti Magyar Színiakadémia tanára
Játszott  a Kortalan Kortárs színházi sorozat a Mozsár Műhely projektben is.
A Pécsi Nemzeti Színház  előadásainak szereplője, játszik Jurányi Inkubátorház „Bebújós” című produkciójában,  a Francia Rúdugrásban és az Átrium "Öldöklés istene" előadásban.
2020-ban a Szkénében is játszik.
2017-től tanít a Pécsi Művészeti Szakközépiskolában, 2019-ben a Pécsi Felnőtt Színészképzésen osztályfőnök.
2019-ben forgatott a FOMO című mozifilben és a TV2 Minta apák sorozatában.

Fontosabb szerepek

Natasa (Csehov: Három nővér)
RicaMaca (Zerkovitz Béla Szilágyi László: Csókos asszony)
Mrs. Sowerberry, a koporsókészítő felesége (DickensBart: Oliver!)
Barbara DeMarco (Paul Portner: Hajmeresztő)
Mari (Molnár Ferenc: Liliom)
Egy törékeny idős hölgy; Molnárné, egy 50-es patikus (Németh Ákos: Autótolvajok)
Mária, nemes hajadon, Olivia társalkodónője (Shakespeare: Vízkereszt, vagy bánom is én)
Idegenvezetőnő (Botho Strauß: Az idegenvezető)
Flaminia, a herceg egyik tanácsosának lánya (Marivaux: Hűtlen hűség)
Ernestina (John Fowles: A francia hadnagy szeretője)
Mme Pontagnac (Feydeau: A hülyéje)
Helena Charles (Osborne: Dühöngő ifjúság – Nézz vissza haraggal)
Julcsa (Zágon—Nóti—Eisemann: Hippolyt, a lakáj)
Stockmanné, Dr. Thomas Stockmann felesége (Arthur Miller: A nép ellensége)
Toinette, szolgáló Arganéknál (Moliére: A képzelt beteg)
Elizabeth Proctor (Arthur Miller: Istenítélet)
Kocsma Jenny (Kurt Weill Bertolt Brecht: Koldusopera)
Helene (Thomas Vinterberg—Mogens Rukov—Bo Hansen: Az ünnep)
Asszony (Egressy Zoltán: Portugál)
Jelizaveta, a kormányzó felesége (Lev Birinszkíj: Bolondok tánca)
Erzsébet királyné (Shakespeare: III. Ri­chárd)
Zoe Trahanache (Caragiale: Az elveszett levél
Tündérke (Pintér Béla—Darvas Benedek: Parasztopera)Film,

TV:

Minta apák (2019)
FOMO (2019)
Korhatáros szerelem (2017)
Presszó (2008)
9 és 1/2 randi (2008)
S.O.S. szerelem! (2007)
Lora (2007)
Jóban rosszban (2006-2007)
A mohácsi vész (2004)
Playing God (2004)
Tea (TV-sorozat, 2003)
Szeret, nem szeret (TV-sorozat, 2002-2003)
Limonádé (TV-sorozat, 2002)
A hídember (2002)
Kelj fel komám, ne aludjál! (2002)

Díjai

Nívó-díj (2007)
Színikritikusok Díja – A legjobb női mellékszereplő (2007/2008)
Szendrő-díj (2008)
IX. Pécsi Országos Színházi Találkozó – A legjobb női főszereplő (2009)
Városháza Emlékérem - Pécs Megyei Jogú Város (2009)
Soós Imre-díj (2010)
Megyei Prima Primissima-díj (2010)

Felhőfi Kiss László

FELHŐFI-KISS LÁSZLÓ
színművész, rendező, író, mesterségtanár, díszlettervező

 

MESTERSÉGTANÁR

Színművész növendékek, hallgatók számára színészmesterség oktatás, vizsgaelőadás megrendezése, megírása.

Pesti Magyar Színiakadémia, Magyar Színház, Budapest; Kaposvári Egyetem, Művészeti Tanszék, Színész Szak, Kaposvár; Gór-Nagy Mária Színitanoda, Budapest.

 

RENDEZŐ, ÍRÓ, TERVEZŐ

Független, alternatív színházakban előadások megrendezése, színdarabok írása, díszletek és jelmezek megtervezése.

Dominó Színpad, Szkéné Színház, Utolsó Vonal Társulat, Női Vonal, Sub Rosa Társulat, KOMA Társulat, Neptun Brigád, Budapest.

 

RENDEZŐ, ÍRÓ

Hivatalos kőszínházakban előadások megrendezése, megírása.

Békésmegyei Jókai Színház, Békéscsaba; Csiky Gergely Színház, Kaposvár; Budaörsi Játékszín, Budaörs; Pinceszínház, Budapest.

 

SZÍNMŰVÉSZ

Független, alternatív színházakban és alkotócsoportokban készülő előadások szereplője.

Dominó Színpad, Szkéné Színház, Utolsó Vonal Társulat, Komedi Franc’ez Társulat, Holdvilág Kamaraszínház, P’Art Társulat, Sub Rosa Társulat, Arvisura Társulat, Picaro Produkciós Műhely, Budapest.

Vendégszereplések:

Románia: Kolozsvár, Marosvásárhely, Gyergyószentmiklós, Székelyudvarhely, Kézdivásárhely, Nagyvárad, Arad

Oroszország: Moszkva,

Lengyelország: Krakkó

Németország: Köln

Szerbia: Szabadka, Zenta

Bulgária: Szófia

Csehország: Prága

Hivatalos kőszínházakban eljátszott szerepek.

Józsefvárosi Színház, Budapest; Nemzeti Színház, Budapest; Vígszínház, Budapest; Pinceszínház, Budapest; Nemzeti Színház, Miskolc; Móricz Zsigmond Színház, Nyíregyháza; Csiky Gergely Színház, Kaposvár; Bárka Színház, Thália Színház, Budapest;  Centrál Színház Budapest.

Vendégszereplések:

Oroszország: Moszkva

Észtország: Tallin

Németország: Berlin

 

Tanulmányok:

2009-2011 Pannon Egyetem Színháztudomány Mesterképzési szakon okleveles színháztudomány szakos bölcsész diplomát szereztem. Oklevelem minősítése jeles.

1999-2003 Szent István Egyetem Jászberényi Főiskolai Kar Művelődésszervező szakon szereztem diplomát. Oklevelem minősítése kiváló. Itt részt vettem a „Non-profit szervezetek menedzsmentje” szakirányú képzésben is.

1981/1983-1986-ig a Nemzeti Színház színészképző stúdiójának hallgatója, színész II. minősítés

Munkahelyek:

1986-1989-ig a Népszínház tagja, Budapest

1989-1990-ig szabadúszó színész

1990-1992-ig a Miskolci Nemzeti Színház tagja voltam, itt kaptam meg a végleges színművész működési engedélyt, a C. Gozzi: Szarvaskirály (R: Szász János) című színdarabban játszott főszerep után.

1992-1993-ig szabadúszó színész és rendező

1993-1997-ig a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház tagja voltam.

1997-től ismét szabadúszó színész és rendező vagyok.

1989-1991-ig a Hold Színháza (vezette: Malgot István) tagja voltam.

1989-ben alapító tagja voltam az Utolsó Vonal Színházi Érdektömörülésnek és 1991-től elnöke az Utolsó Vonal Művészeti Alapítvány kuratóriumának.

1990-1997-ig  a Komedi Franc Ez nevű színtársulatnak voltam alapító tagja.

Rendezéseim:    

Shakespeare – Felhőfi-Kiss László: Macbeth, 1989. Dominó-Centi Színpad, Bp.

Shakespeare – Felhőfi-Kiss László: Hamlets, 1992. Utolsó Vonal, Szkéné Színház, Bp.

Nagy Beáta: Ysa, por és homu; (társrendező) 1994. Női Vonal, Szkéné Színház, Bp.

Felhőfi-Kiss László – Király Anita: Trold Vekdreal lovag…, 1997. U.V., Szkéné Színház, Bp.

G. Lorca – Felhőfi-Kiss László: És, 1998. U.V., Szkéné Színház, Bp.

Ibsen: Kísértetek, 1999. Békés Megyei Jókai Színház, Békéscsaba.

Felhőfi-Kiss László: Az Énekes éneke, 1999. U.V., Szkéné Színház, Bp.

Vörösmarty M.: Csongor és Tünde, 2001. Jókai Színház, Békéscsaba.

Felhőfi-Kiss László: Farkasláb, 2001. U.V., Szkéné Színház, Bp.

Felhőfi-Kiss László: Életország, 2002. 03. 07. U.V., Szkéné Színház, Bp.

Arden: Gyöngyélet, 2002. 12. 13. Jókai Színház, Békéscsaba

Felhőfi-Kiss László: Mintha élnénk - Vérfoci, 2003, U.V., Béke Színház Bp.

Williams: Üvegfigurák, 2004. 04. 21. U.V., Merlin Színház, Bp.

Felhőfi-Kiss László: TU in VAN, 2005. 02. 18. U.V., Városi Színház, Bp.

G. Lorca – Felhőfi-Kiss László: Szűzmuskátlirevolver, 2005. 11. 01. U.V. Városi Színház, Bp.

Felhőfi-Kiss László: Miért pont szerdán, 2007. 03. 08. Mensáros László Kamaraszínház, Bp.

Felhőfi-Kiss László – Király Anita: Mardhall Raad király, 2007. 05. 13. U.V., Városi Színház, Bp.

Shakespeare – Felhőfi-Kiss László: III/II. Richárd, 2007. 11. 22. Kolibri Pince Színház, Bp.

Felhőfi-Kiss László: Ellopott holdfény, 2008. 02. 15. Csiky Gergely Színház, Kaposvár

Erdős Virág: Mara halála, 2008. 04. 30. U.V., Kolibri Pince, Bp.

Felhőfi-Kiss László – Bede-Fazekas Anna: Alagút, 2009. 05. 09. FLAT - VUV, FLAT Bp.

Felhőfi-Kiss László: Lakodalomtemetés, 2009. 10. 18. FLAT - VUV, Tűzraktér, Bp.

Szabó T. Anna: Fűszermadár, 2009 12. 09. Budaörsi Játékszín  

Fielding: Tom Jones, 2010. 03. 12. Kaposvári Egyetem Művészeti Tanszék Színész Szak, Kaposvár

Szabó T. Anna: Mézeskalács, 2010. 12. 04. Budaörsi Játékszín

Felhőfi-Kiss László: Salto Mortale, 2011. 06. 12. FLAT - VUV, FLAT Budapest

Rákos Péter-Bornai Tibor: Mumus, 2011. 12. 10. Budaörsi Játékszín

Gyárfás Mikló: Tanulmány a nőkről, 2012. 10. 13. Budaörsi Játékszín

Felhőfi-Kiss László – Vékes Csaba: Deilephila, 2012. 12. 17. KOMA Társulat, KOMA Bázis, Budapest

Shakespeare – Felhőfi-Kiss László: III/II-es Richárd avagy hús és hentesáru, 2013. 04. 26. FLAT - VUV, Jurányi, Budapest

Line Knutzon: Közeleg az idő, 2013.10.24. Neptun Brigád, Dunakanyar Színház, Vác

Mrozek: Nyílt tengeren, 2014.03.28. FLAT - VUV, S8 Pince Színház, Budapest

Felhőfi-Kiss László: Fürdőavatás, 2014. 12. 11. Kaposvári Egyetem Színész Szak, Patyolat/Próbaüzem, Budapest

Tiszta vicc (Sarah Ruhl: Clean house c. műve alapján) 2016. 10. 21. Patyolat/Próbaüzem

Michael Ende: A pokoli puncs-pancs 2016. 12. 04. Pinceszínház, Budapest

Anton Medowits: Kincs, ami nincs 2017. 09. 03. Y.EAST Fesztivál, Zsámbék

Daróczy N. – Dobra M. – Szirmai M.: Mitakaratükör, L.D.B., 2017.12.01. Lumen, Bp.,

 

Állandó alkotótársaim: Kovács Andrea és Pirityi Emese jelmeztervezők, Király Anita, aki a zenei munkálatokat végzi.

Az Ysa, por és homu című előadás – Jancsó Miklós meghívására – szerepelt a XIII. Országos Színházi találkozón, Zalaegerszegen; először és egyedül képviselve az alternatív színházi csoportokat ezen a szemlén.

Később Kölnben is vendégszerepelt a produkció.

A Trold Vekdrael lovag… című előadás elnyerte 1998-ban a Fővárosi Önkormányzat díját, melyet az évad egyik legjobb alternatív színházi produkciójaként érdemelt ki. Minden hazai színházi fesztiválon szerepelt a produkció, majd 1998-ban két fesztiválon szerepelt Erdélyben, valamint Moszkvában a New European Theatre nevű nemzetközi fesztiválon, melyen a kritikák szerint a legjobb előadás volt. Vendégszerepeltünk Krakkóban, a Krakkói Magyar Központ 2002. október 19.-23. között megrendezésre kerülő művészeti fesztiválján. 

Üvegfigurák című előadásunkat beválogatták a 2004-es Szegedi Alternatívszínházi Szemle versenyprogramjába.

Fürdőavatás című előadásunk szerepelt a 2016-os miskolci SZEM programjában, valamint az Ördögkatlan Fesztiválon.

Tiszta vicc című produkciónk pedig a 2016-os Kortárs Drámafesztivál Off programjában, illetve 2017-ben a Szegeden a junior Thealter fesztiválon vendégszerepelt.

Szerepeim:

Színészként az említett hivatásos és alternatív színházakban sok-sok szerepet játszottam.

Legújabb feladataim: az Örkény Színházban "Patika" (rendező: Mohácsi János) és a Kertész-utca Saxpeare-mosó (rendező:Bodó Viktor) előadásaiban színészként dolgozom. Rendezéseim közül három van jelenleg műsoron: a  Pinceszínházban a Michael Ende: A pokoli puncs című előadás, illetve két független színházi produkció az Utolsó Vonal Művészeti Alapítvány gondozásában, az egyik címe Pink Grapefruit, avagy amit anyád nem mondott el apádnak,
a másik pedig a Tiszta vicc című előadás.Az utóbbi esztendőkben vendégként játszottam még öt előadásban (Csak egy szög, Veszett fejsze, 56/06 avagy őrült lélek vert hadak, A helytartó, Falu rossza) a Csiky Gergely Színházban, Kaposváron. Kettő előadásban (Sárga liliom, Ördögök) a Nemzeti Színházban, Budapesten. A Sub Rosa társulat Látványkonyha című előadásában (Sirály, Bp.). A KáVé társulat Fürdőszoba és Fellébbezés című előadásaiban (Mu Színház, Thália Színház). A P’Art társulat Az ötödik Sally című előadásában (Thália Színház, Centrál Színház, Bp.). A TÁP Színház Kurátorok című előadásában (Trafó, Budapest.). A FÜGE Paravarieté című előadásában (Szikra, Centrál Színház, Bp.). A MANNA Francia rúdugrás című előadásában (Centrál Színház, Hatszín Theater Bp.). A Picaro Társulat Sárkánytivorny című elődásában (Thália Színház, Bp.). A KOMA Társulat Nemzeti Vegyesbolt című előadásában (KOMA Bázis, Bp.). A Vígszínház, Istenítélet című előadásában (Vígszínház, Bp.). A Pinceszínház Kegyelemkenyér és Finito című előadásaiban (Pinceszínház, Bp.), valamint a Veres1Színház Naftalin című előadásában (Veresegyház).

Oktatási tevékenységem keretében részt vettem a Gór-Nagy Mária Színitanoda munkájában, ahol 2006-ban bemutatták az Árnyék a nejlonon című darabomat, majd 2007-ben én magam rendeztem Miért pont szerdán című darabomat.

Két alkalommal (2010., 2014.) trimesztert tartottam a Kaposvári Egyetem Művészeti Tanszékének Színész-szakán, ahol megrendeztem H. Fielding: Tom Jones című darabját, valamint Fürdőavatás című saját darabomat. A Tom Jones című előadást rendszeresen játszották a Kaposvári Egyetemen, valamint a Merlin Színházban, Budapesten. A Fürdőavatás című előadás meghívást kapott 2016-ban a Miskolci SZEM Fesztiválra, melyen színházi egyetemek mutatkoztak be, valamint az Ördögkatlan Fesztiválra. A növendékekkel később, mint már végzett színművészek, készítettünk egy újabb előadást, melynek Tiszta vicc a címe, az előadás meghívást kapott 2016-ban a Kortárs Dfesztivál Off programjába, illetve 2017-ben Szegedre, a Junior Thealter Fesztiválra.

2015 szeptembere és 2017 júniusa között tanítottam a Pesti Magyar Színiakadémián, ahol 2018-tól ismét osztályt vezetek. Pucipoly című vizsgaelőadásunkkal szerepeltünk Békéscsabán a színművészeti iskolák fesztiválján, valamint az Ördögkatlan Fesztiválon.

Munkáimban jelentős mértékben támogatott és támogat:

EMMI, NKA, NCA, NEA, MSA, NCTA, Fővárosi Közgyűlés Kulturális Bizottság Színházi Alapja, Szkéné Színház, Városi Színház, Kolibri Színház, Szidosz-Eji, Lengyel Intézet, Szatmár-Jármű Kft., FÜGE, Patyolat.

 

*************

 

 KORÁBBI ÁSZ TANÁRAINK RÉSZLETES ÖNÉLETRAJZAI


4 2

BENKŐ NÓRA
színművész


Benkő Nórának hívnak, Budapesten élek.

Kezdetben azt hittem, magyar-francia szakos tanár leszek (el is végeztem az ehhez szükséges tanulmányokat),

de nagy álmomról, a színházról nem tudtam lemondani. Egyetemista éveim alatt a Szkéné Színház

Arvisura Társulatában játszottam, fantasztikus előadások és összetartó közösség helye volt ez.

1995-ben felvettek a Színművészetire, ott Horvai István és Máté Gábor osztályába jártam.

Küzdelmes, izgalmas, impulzussokkal teli évek voltak. Iglódi István hívott 1999-ben az akkori Nemzeti Színházba.

Azóta is itt vagyok társulati tag, bár a Hevesi Sándor téri épületet most Magyar Színháznak hívják.

2001-ben műsorvezetője lettem a TV2-nek, a Reggeli műsort ( Borsodi Beach, Lazac), majd gyerekműsorokat vezettem

( Sajtkukac, Babaház, Babavilág).

2003-ban születtek ikerfiaim, Ábel és Marcell, akik számomra a legfontosabbak az életben.

Készítettem 2005-ben egy gyerekeknek szóló albumot, melyen Lackfi János és Tóth Krisztina írásai vannak megzenésítve.

Jelenleg a Magyar Színházban játszom és Márai Sándor Füves könyvéből készült önálló estemmel járom az országot.

A Színművészeti Egyetem drámapedagógia szakán elvégezve színházpedagógusként drámafeldolgozó foglalkozást vezettem színházamban,

és jelenleg a Pesti Magyar Színház Akadémiájának vezetője vagyok.

*************

 20161031hada janos1

HÁDA JÁNOS

színművész, rendező, társulatvezető

1964-ben július 02-én született Budapesten. 1989-ben a Színház- és Filmművészeti Egyetemen szerzett színész diplomát,

majd 2003-ban az ELTE BT- Kulturális manager végzettséget. 1989-1991 között a Szolnoki Szigligeti Színház,majd 

1991-2011 között a budapesti József Attila Színház tagja volt. A HADART társulat vezetője,

melynek előadásai sikerrel szerepelnek számos budapesti színház, köztük a Játékszín és a Karinty Színház repertoárján.

Rendszeresen turnézik a társulat küldföldön zenés darabjaival. János számos filmnek kölcsönözte hangját.

 

SZÍNPADI SZEREPEI:

Don Huan (Don Ramazo

Gyurkovics lányok (Jankó)

A waterlooi csata (Philips)

Mesék az írógépről (Müller)

Csao Bambino (Lenin)ű

Az ifjúság édes madara (Scotty)

Mockinpott úr kinjai… (Mockinpott)

Diákszerelem ( Syilvester )

Éjjeli menedékhely ( Kosztiljov )

Az elveszett levél ( Ghita )

Tévedések vigjátéka ( Balthazár)

Gypsy (Tulsa)

Mandragóra (Siro)

Illatszertár ( Árpád)

Szinház ( Somogyi)

A kölyök (Ted, Dr. Tewkovszky)

Volpone ( Voltore)

Párizsi divat ( Recege)ű

Vircsaft ( Polgármester)

Luxuslakosztály (Michael)

Amerikai komédia (Mr Lang)

A doktor úr ( Cseresznyés)

Liliomfi ( Szellemfi )

Szmirnai impresszárió (Maccario )

Villon és a többiek ( Colin Cayeux )

Körbe-körbe ( A férj )

Egy csók és más semmi ( Péter )

Liliom ( Hollunder fiú )

A három testőr (Treville kapitány )

Dundin György ( Csikasz)

A makrancos hölgy ( Grumio)

Mrozek: Emigránsok (XX)

 

RENDEZÉSEI

Schnitzler: Körtánc József Attila Szinház stúdió

Diákszerelem ( musical) József Attila Szinház stúdió

Ray Cooney: Páratlan páros Nyíregyháza

Drámaíró verseny:

1999 Kornis Mihály: ? Legjobb rendezés díja

2000 Balla D. Károly : Az illetéktelen (legjobb rendezés díja)

2002 Toepler Zoltán: Isten lába ( legjobb rendezés díja )

Fráter Zoltán: Őnagysága kabaréja

Ibsen: Nóra ( József Attila Szinház )

Eisemann-Dallos-Baróti: Bástyasétány 77

Charley nénje

 

SZINKRONSZEREPEI

Sorozat szinkronszerepek:

A buszon: Jack Harper - Bob Grant
A farm ahol élünk: Charles Philip Ingalls - Michael Landon
A főnök: Detective Julio Sanchez - Raymond Cruz (2. hang)
A nemesi ház: Brian Kwok - Kay Tong Lim
Acapulco öböl: Max Hauser - Jason Adams
Ally McBeal: John Cage - Peter MacNicol (első hang)
Az elit alakulat: Pvt. Albert Blithe - Marc Warren
Az igazak ügyvédje: Sidney Snell - Tony Slattery
Az ügynökség: Carl Reese - Rocky Carroll
Ármány és szenvedély: Bo Brady - Peter Reckell
Bír-lak: Daniel 'Danny' Ernest Tanner - Bob Saget
Buffy a vámpírok réme: Wesley Wyndam-Pryce - Alexis Denisof
Century City- a jövő fogságában: Tom Montero - Nestor Carbonell
Charlie Jade: Karl Lubinsky - Tyrone Benskin
Chicago Hope: Dr. Keith Wilkes - Rocky Carroll
Családjogi esetek: Joe Celano - Tony Danza
CSI: Miami helyszínelők: Frank Tripp - Rex Linn (2.hang)
Dilizsaruk: DC Robert Kray - Kevin Allen
Egy kórház magánélete: Dr. Victor Ehrlich - Ed Begley Jr. (2. hang)
Elvált Gary: Gary Brooks - Jay Mohr
Esküdt ellenségek: Detective Mike Logan - Chris Noth
Esküdt ellenségek- Bűnös szándék: Detective Mike Logan - Chris Noth
Hajrá skacok: Fernando Molina - Manuel Saval
Hegyi doktor: Dr. Thomas Burgner - Gerhard Lippert
Herkules: Cheiron - Kevin Atkinson
Hírszerzők: Ronnie Delmonico - John Cassini
John Doe- a múlt nélküli ember: Frank Hayes - John Marshall Jones
Kardok királynője: Col. Luis Montoya - Valentine Pelka
Lea Parker: Benoît Morin - Mathieu Tribes
Maffiózók: Tony Blundetto - Steve Buscemi
Max a zsaru: Jorge Mendes - Fernando Luís
McLeod lányai: Harry Ryan - Marshall Napier (2. hang)
Monk-a flúgos nyomozó: Adrian Monk - Tony Shalhoub
NCIS - Tengerészeti helyszínelők: NCIS Director Leon Vance - Rocky Carroll
Norm Show: Artie Henderson - Artie Lange
Nehéz ügy: Tom Ferrars - Martin Jacobs
Power Rangers: Farkus "Bulk" Bulkmeier - Paul Schrier
Roswell: Sheriff Jim Valenti - William Sadler
Sea Quest- A mélység titka: Lt. James Brody - Edward Kerr
Seinfeld: Newman - Wayne Knight
Szálguldó vipera "1": Julian Wilkes - Dorian Harewood
Szellemekkel suttogó: Professor Rick Payne - Jay Mohr
Szerelem hajó: Captain Jim Kennedy III - Robert Urich
Szex és New York: Harry Goldenblatt - Evan Handler (2. hang)
Szirének és szirénák: Cary Berkezchuk - John Speredakos
Tarzan "2": Detective Sam Sullivan - Miguel A. Núñez Jr.
Taxi: Reverend Jim Ignatowski - Christopher Lloyd
Tengeri őrjárat: Pietro Melluso, Maresciallo di 1ª classe - Frank Crudele
Tuti gimi: Keith Scott - Craig Sheffer
Vad angyal: Damián Rapallo - Norberto Díaz
Zsarublues: Officer Joe Coffey - Ed Marinaro

 

Film szinkronszerepek:

A felejtés bére: Shorty - Paul Giamatti
A maszk: Mr. Dickey - Eamonn Roche
A stepfordi feleségek: Herb Sunderson - Matt Malloy
A szmokinger: Dr. Simms - Peter Stormare
A szavak titkos élete: Simon - Javier Cámara
A testőr: A megbízó - Ritchie Coster
Az angol beteg: Geoffrey Clifton - Colin Firth
Az igenember: Nick - John Michael Higgins
Barátságpróba: Howie - Matt McGrath
Dalok szárnyán: Abie Quintanilla - Jacob Vargas
Emma (Gwyneth Paltrow): Mr. Knightley - Jeremy Northam
Fejjel a bajnak: John Mackenzie elnök - Michael Keaton
Közönséges bűnözők: Todd Hockney - Kevin Pollak
Memphis Belle: Sgt. Virgil Hoogesteger - Reed Edward Diamond
Mintamókus: Dana édesapja - Paul Ben-Victor
Míg a jackpot el nem választ: Whopper bíró - Dennis Miller
Támad a Mars!: Jason Stone - Michael J. Fox
Viharsziget: Andrew Laeddis - Elias Koteas

 

Rajzfilmsorozat szinkronszerepek:

Balu kapitány kalandjai: Don Kartács (Don Karnage) - Jim Cummings
Family Guy: A Halál - Norm MacDonald/Adam Carolla (2. hang)

***********

5

KIRÁLY ATTILA
színművész, koreográfus, rendező

1970. augusztus 25-én született Szegeden. 1993-ban a Színház- és Filmművészeti Egyetemen szerzett színész diplomát.
1991-1999 között a Vígszínház tagja volt. 1995-ben megalapította a Figurák Tánccsoportot.

1998-tól Alföldi Róbert állandó alkotócsapatának tagja.
2000-2003 között a Szegedi Nemzeti Színház tagja.
2001-ben Nyitrán, Szlovákiában 2003-2004 telén pedig az USA-beli Portlandben koreografált.

2003 óta szabadúszó színész és koreográfus.

Dolgozik a Szolnoki Szigligeti Színház, a kassai Thália Színház, valamint a Budapesti Kamaraszínház produkcióiban.

Főbb szerepek

CSÁSZÁR PÁL - Molnár Ferenc: Az üvegcipő, Szolnoki Szigligeti Színház, 2010. szeptember 24. (r.: Kiss József)
SANCHO - Mitch Leigh - Joe Darion: La Mancha lovagja, Szolnoki Szigligeti Színház, 2010.március 12. (r.: Radó Denise)
Boris Vian: Mindenkit megnyúzunk, Budapesti Kamaraszínház. 2009. december 12. (r.: Kiss Csaba)
BIBERACH - Katona József: Bánk bán, Szolnoki Szigligeti Színház, 2009. október 16.
SZELLEMFI - Szigligeti Ede: Liliomfi, Szolnoki Szigligeti Színház, 2009. október 2. (r.: Molnár László)
FRICI, A TAXIS - Jaross Viktória: MM avagy Mindent Magamról, Millenáris, 2009. május 27, (r.: Jaross Viktória)
BOHÓC - Kiss József: Országúton, Szolnoki Szigligeti Színház, 2009. április 3., (r.: Kiss József)
CHRISTIAN - Rostand: Cyrano de Bergerac, Kassai Thália Színház, 2008 október 2.
FRENKE, színész /ZEBRA, az állatok birodalmában - Roland Schimmelpfennig: Az állatok birodalma, 2008. szeptember 27., Kecskeméti Katona József Színház (r.:Bodolay)
NAGY ANDRÁS - Zágon István: Hippolyt, a lakáj, Kassai Thália Színház, 2008. szeptember 14. (r.:Koroknai Károly)
ORONTE, politikus-unokaöccs és dalszövegíró-költő - Moliere: Mizantróp (Az új embergyűlölő), 2008. február 8., Kecskeméti Katona József Színház (r.: Bodolay)
FORD, windsori polgár - A windsori víg feleségek, 2007. júl. 11. Zalai Nyári Színház - Kecskeméti Katona József Színház, (r.: Bodolay Géza)
ROBESPIERRE - Büchner: Danton halála, 2006. nov. 24. Kecskeméti Katona József Színház, (r: Bodolay Géza)
KÁROLY - Hály Gy.: Appassionata, Budapest Bábszínház, 2006. okt. 27.(r: Vas-Zoltán I.)
ESCALLUS HERCEG - Shakespeare: Rómeó és Júlia, Új Színház, 2006. máj. 20. (r.: Alföldi R.)
színész - Pállfy L.P.: Doboz/ember, Szkéné Színház, 2005 ápr (r: Pállfy L. P.)
LORD GREY - Shakespeare: III. Richárd, Nemzeti Színház, 2004 nov (r: Valló P.)
MERCUTIO - Shakespeare: Rómeó és Júlia, Kecskeméti Katona József Színház, 2004 nov (r: Bodolay G.)
AMOROSO - Ács: Casanova nuova (Az új Casanova), Kecskeméti Katona József Színház, 2004 máj (r.: Ács János)
JOHN PROCTOR - Miller: A salemi boszorkányok, Szegedi Nemzeti Színház, 2002 feb (r: Szalma T.)
BOB - Korognai: Szabadon foglak, Szegedi Nemzeti Színház, 2002 okt (r: Korognai K.)
PUCK - Shakespeare: Szentivánéji álom, Szegedi Nemzeti Színház, 2001 dec (r: Alföldi R.)
színész - J. Osborne: Dühöngő ifjúság, Szegedi Nemzeti Színház, 2000 okt (r: Valló P.)
RIFF - Bernstein: West Side Story, Szegedi Nemzeti Színház, 2000 okt(r: Kerényi M.G.)
RIFF - Bernstein: West Side Story, Szegedi Szabadtéri Játékok, 2000 aug (r: Kerényi M.G.)
FEKETE LOVAG, ÓRIÁS II, POLGÁR II. - Chapman-Cleese-Idle: Gyalog galopp, Szegedi Nemzeti Színház, 1999 dec (r: Korognai K.)
MERCUTIO - Shakespeare: Rómeó és Júlia, Szegedi Nemzeti Színház, 1999 okt (r: Almási-Tóth A.)
Szent István körút 14. 1998. okt. 10. Vígszínház, r.: Marton László
SEBASTIAN - Shakespeare: Vízkereszt, Vígszínház, 1997 dec (r: Valló P.)
BOY - Fekete Péter, 1997. okt. 11. Vígszínház, r.: Marton Lászlóchner: Danton hal, 2006. nov. 24. Kecskemé
KÁAppassionata, Budapest Bá
ESCALLUS HERCEG - Shakespeare: Ró, Ú
szíDoboz/ember, Szké
LORD GREY - Shakespeare: III. Richá, Nemzeti Szí
MERCUTIO - Shakespeare: Ró, Kecskemé
AMOROSO - ÁCasanova nuova (Az ú, Kecskemé
JOHN PROCTOR - Miller: A salemi boszorká, Szegedi Nemzeti Szí
BOB - Korognai: Szabadon foglak, Szegedi Nemzeti Szí
PUCK - Shakespeare: Szentivá, Szegedi Nemzeti Szí
szíDü, Szegedi Nemzeti Szí
RIFF - Bernstein: West Side Story, Szegedi Nemzeti Szí
RIFF - Bernstein: West Side Story, Szegedi Szabadté
FEKETE LOVAG, ÓGyalog galopp, Szegedi Nemzeti Szí
MERCUTIO - Shakespeare: Ró, Szegedi Nemzeti Szí
Szent Istvá 1998. okt. 10. Ví
SEBASTIAN - Shakespeare: Ví, Ví
BOY - Fekete Pé, 1997. okt. 11. Ví
VALENTIN - Faust, Vígszínház, 1996. dec. 17. r.: Zsótér Sándor
MAUGLI - Kipling-Dés-Geszti: A dzsungel könyve, Pesti Színház, 1996 jan (r.: Hegedűs D. Géza)
SÁNDOR CÁR - Tolsztoj: Háború és béke, Vígszínház, 1996. szept. 22. r.: Valló Péter
BOSZORKÁNY - Shakespeare: Macbeth, Vígszínház, 1995 nov (r: Marton L.)
KÉKSZAKÁLL - Szent Johanna, Vígszínház, 1995. ápr. 16., r.: Taub János
EZREDES - Országalma, 1995. jan. 27. Vígszínház, r.: Simon Balázs f.h.
táncos - Békés: Össztánc, Vígszínház, 1994 okt (r: Marton L.)
ERIC - Ödön von Horváth: Mesél a bécsi erdő, Pesti Színház, 1994 ápr (r: Telihay P.)
A RAJNAI STEIN GRÓFJA; WALDSTANNEN GYÖRGY - A Hielbronni Katica, avagy a tűzpróba,1994. jan. 30. Vígszínház, r.: Eszenyi Enikő
ISTENSEGITSY KÁLMÁN, AGG KÖZHUSZÁR - Parti Nagy Lajos: Ibusár megállóhely, Ódry Színpad, 1993. márc. 12. r.: Máté Gábor
ELSŐ VILÁGHÁBORÚS KATONA - Leckék és 40 Mandelblaum, 1993. jún. 19. Egyetemi Színpad, r.: Lengyel Ferenc
STEVENS - Rigby-Kapás: A domb, Vígszínház, 1993 márc (r: Kapás D.)
A TANÁR - Az orvos és a halál, 1993. jan. 15. Színház- és Filmművészeti Főiskola, r.: Benedek Miklós
JÓZSI,A PINCÉR - A fehér rózsás úr 1993. jan. 15. Színház- és Filmművészeti Főiskola, r.: Benedek Miklós
VÁROSI EMBER II. - Menazséria, 1993. jan. 15. Színház- és Filmművészeti Főiskola, r.: Benedek Miklós
RIFF, ACTIION - Bernstein: West Side Story, Vígszínház, 1992 okt (r.: Eszenyi Enikő)
FIATAL PAP - Gyilkosság a katedrálisban, 1992. márc. 20. Katona József Színház, r.: Mészáros Tamás
ELSŐ HORDÁR - Két úr szolgája, 1992. febr. 6. Vígszínház, r.: Marton László
AKHILESZ - Szép Heléna, Ódry Színpad, 1991. szept. 27., r.: Iglódi István
MADÁRIJESZTŐ - Baum: Óz, a csodák csodája, Vígszínház, 1991 dec (r: Gárdos P.)
JEAN-MICHEL - Herman: Őrült nők ketrece, Operettszínház, 1991 (r: Vámos L.)
SZOLGA - Leonce és Léna, Ódry Színpad, 1991. febr. 4., r.: Galambos Péter,
K. ÁRNYÉKA - Büntetések, Szegedi Nemzeti Színház, 1989. ápr. 30. r.: Ruszt József
LÁMPÁS - Presser-Sztevanovity: A padlás, Vígszínház, 1988 (r: Marton L.)
KOVALJOV, EGYETEMISTA - Az Arbat gyermekei, Szegedi Nemzeti Színház, 1989. jan. 6. r.: Ruszt József

Filmek

Presszó 10 év - 2009 (játékfilm, r.: Sas Tamás)
Az alagút - 2004 (olasz produkció, r.: Enzo Monteleone)
A szabadság útja (2003)

További szerepek

Mindenkit megnyúzunk, Budapesti Kamaraszínház. 2009. december 12
Oliver!, Jászai Mari Színház, Tatabánya, 2009. október 31.
Sírpiknik, Thália Színház, 2009. július 6. (r.:Ilan Eldad)
Atália, Nemzeti Színház, 2009. március 14. (r.: Valló Péter)
Rómeó és Júlia, Szolnoki Szigligeti Színház
Cyrano de Bergerac, Kassai Thália Színház, 2008. október 2.
Heltai Jenő: A tündérlaki lányok, Vígszínház, 2008. szeptember 27. (r.: Valló Péter)
Jó estét nyár, jó estét szerelem, Békés Megyei Jókai Színház
Nagy Ignác - Parti Nagy Lajos: Tisztújítás (A local election), Új Színház, 2007. november 9. (r.: Szinetár M.)
Garaczi László: Plazma, Székesfehérvári Vörösmarty Színház, 2007.
Nagy - Parti Nagy: Tisztújítás, Új Színház, 2007. november 9 (r.: Szinetár Miklós)
Carlo Gozzi-Heltai Jenő: A szarvaskirály, Budapesti Bábszínház. 2007 október 10. (r.:Balogh Géza)
Csehov: Cseresznyéskert, Vígszínház, 2007. március (r: Alföldi R.)
Egressy: Baleset, Veszprémi Petőfi Színház, 2007. január (r: Simon B.)
Parti Nagy Lajos: Moliére: Tartuffe, Nemzeti Színház, 2006 aug (r: Alföldi R.)
Brecht: Koldusopera, Bárka Színház, 2006 jún (r: Alföldi R.)
Alfieri: Hat hét, hat tánc, Thália Színház, 2006 (r: I. Eldad)
Shakespeare: Rómeó és Júlia, Új Színház, 2006 máj (r: Alföldi R.)
Andersen-Pozsgai-Bornai: Hókirálynő, Szegedi Nemzeti Színház, 2006 ápr (saját rendezés)
N. Allen: Nizsinszkij utolsó tánca, Spinoza-Ház, 2006 jan (r: Radó Gy.)
P. Calderón de la Barca: Az élet álom, Nemzeti Színház, 2005 okt (r: Valló P.)
Kálmán Imre: Csárdáskirálynő, 2005 júl (r: Alföldi R.)
Goldoni: A kávéház, Vígszínház, 2005 márc (r: Valló P.)
Csehov: Három nővér, Új színház, 2004 nov (r: Alföldi R.)
Shakespeare: III. Richárd, Nemzeti Színház, 2004 nov (r: Alföldi R.)Rostand: Cyrano de Bergerac, Pécsi Nemzeti Színház, 2004 okt (r: Hargitai I.)
Miller: Az ügynök halála, Thália Színház, 2004 szept (r: Alföldi R.)
Ács János: Casanova nuova (Az új Casanova), Kecskeméti Katona József Színház, 2004 máj (r.: Ács János)
Shakespeare: Rómeó és Júlia, Budapesti Operettszínház, 2004 jan (r: Kerényi M.G.)
Shakespeare: A windsori víg nők, Veszprémi Petőfi Színház, 2004 (r: Valló P.)
Simon-Coleman-Fields: Sweet Charity/Szívem csücske, Budapesti Operettszínház, 2003 nov (r: Alföldi R.)
Pasolini: Holnap érkezem, Szolnoki Szigligeti Színház, 2003 okt (r: Alföldi R.)
Osborne: Dühöngő ifjúság, Thália Színház, 2003 okt (r: Almási É.)
Weöres: A holdbeli csónakos, Nemzeti Színház, 2003 okt (r: Valló P.)
Arbuzov: Kései találkozás, Szentendrei Nyári Fesztivál, 2003 júl (r: Alföldi R.)
Gounod: Faust, Szegedi Nemzeti Színház, 2003 feb (Alföldi R.)
Vajda: Anconai szerelmesek, Veszprémi Petőfi Színház, 2003 (r: Korognai K.)
Eisemann: Bástyasétány '77, Radnóti Színház, 2002 dec (r: Valló P.) P.)
Arbuzov: K, Szentendrei Nyá
Gounod: Faust, Szegedi Nemzeti Szí
Vajda: Anconai szerelmesek, Veszpré
Eisemann: Bá, Radnó
Masteroff-Kender-Ebb: Kabaré, Budapesti Operettszínház, 2002 dec, (r: Alföldi R.)
Presser-Sztevanovity: A padlás, Szegedi Nemzeti Színház, 2002 feb (r: Korognai K.)
Shakespeare: Szentivánéji álom, Szegedi Nemzeti Színház, 2001 dec (r: Alföldi R.)
Shakespeare: Macbeth, Budapesti Kamaraszínház, 2001 nov (r: Alföldi R.)
Shakespeare: Makrancos Kata, Gyulai Várszínház, 2001 aug (r: Alföldi R.)
Andrew Lloyd Webber-Tim Rice: Evita, Szegedi Nemzeti Színház, 2001 (r: Kororgnai K.)
Beaumarchais: Figaro házassága,Tivoli Színház, 2000 ápr (r: Alföldi R.)Shakespeare: Rómeó és Júlia, Szegedi Nemzeti Színház, 1999 okt (r: Almási-Tóth A.)
Shakespeare: Sok hűhó semmiért, Vígszínház, 1999 szept (r: Böhm Gy.)
Shakespeare: A vihar, Vígszínház, 1999 márc (r: Alföldi R.)
Schiller: Jeanne D'Arc, Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház (r: Alföldi R.)
Ravenhill: Shopping and Fucking, Thália Színház (r: Alföldi R.)

Rendezések


Karithyráda, Spinoza Színház, 2010. október 5.
Murray Schisgal: Szerelem, Ó! Kassai Thália Színház, 2009. január 29.
Jó estét nyár, jó estét szerelem, Békés Megyei Jókai Színház
Kéry Kitty: Kalandra fel!, Millenáris Fogadó, 2007.május 16.
W. Russel: Vértestvérek, Békés Megyei Jókai színház, 2007 jan.
Andersen-Pozsgai-Bornai: Hókirálynő, Békés Megyei Jókai Színház, 2006 ápr.

Tánc

XY (2002)
Strike alapítása (2001)
Előzetes (2001)
Bolero (1998)
Sangria (1997)
Megszökött álmok (1996)
Figurák alapítása (1996)

Díjak

Az 1997/98-as évad: Hegedűs Gyula emlékgyűrű
az 1999/2000-es évad: Dömötör-díj

Nemzetközi produkciók koreográfiái

Shakespeare: Hamlet, Nyitra, Szlovákia, 2001 (r: Alföldi R.)
Gounod: Faust, Nizza, Olaszország
Shakespeare: A Velencei Kalmár, Portland, Oregon, USA, 2004 (r: Alföldi R.)

*********************

3

DÉKÁNY BARNABÁS
színművész, rendező

2011-2016 között a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója volt. 2016-tól szabadúszóként dolgozik,
rendszeresen szerepel a Belvárosi Színház és az Átrium előadásaiban.

2016-ban diplomázott színészként a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, Bagossy László-Pelsőczy Réka osztályában.
Játszik a Belvárosi Színház "Száll a kakukk fészkére" (Billy), Egy fenékkel két lovon (Alan Dangle),és „Love, Love, Love” (Jamie) előadásaiban. 

Az Átrium Egy, kettő három című előadásaiban szerepel, továbbá címszereplője a Hatszín Teátrum „Adrian Mole újabb kínszenvedései a felnőttkor küszöbén” című előadásának. Játszotta Rómeót a Budaörsi Latinovits Zoltán Játékszín előadásában "Rómeó és Júlia" előadásában,  és itt jelenleg az "Egerek és emberek"-ben szerepel.Színészként és rendezőként visszatért az SZFE-re, a Jack Keroack művéből Úton címmel írt és rendezett előadást. 

Az SZFE "Solaris" című produkciójával, melynek írója és rendezője, meghívást kapott 2016-ban a POSZT-ra.

A WELLHELLO együttes dalai által ihletett #sohavégetnemérős mozifilm szereplője.

2018 tavaszán az RTL-KLUB műsorán futó „Tanár” című sorozat főszereplője.

Ős Ászos, 16 évesen az ÁSZ TÁBOR 1.0 diákja volt 2008-ban.

Az Ász Drámaiskola tanára 2017-től.
Az ÁSZ 2015 CHALLENGE 1.0 tábor megálmodója és csoportvezetője. 2018-ban negyedszer vezet csoportot az Ász Táborban.

 

Filmjei: "Sohavégetnemérős" (2017)

TV: A Tanár (2018)

 

SENIORAINK 2017-ben

seniorok 2016

 

SENIORAINK 2016-ban

                                                          PÁLYA POMPÓNIA   GÁSPÁR DÁNIEL   ARADI LILIÁNA       TÓTH KATA         GÁCS BENCE

                                                             SZFE SZÍNÉSZ SZAK            MOME                                BGF                       BEERBOARD              MELTDOWN

                                                                      hallgató                  fotóművész hallgató                                                      official                        tulajdonos

S

KORÁBBI SENIORAINK

    MOLNÁR ANCSI           DÉKÁNY BARNABÁS       GÁSPÁR DÁNIEL     RÁKÓCZI BARBI

       Mod´art                           SZFE SZÍNÉSZ SZAK            Novus Művészeti iskola              Pázmány Péter 

        hallgató                                        hallgató                                  hallgató                         Katolikus egyetem

 

                                                                                            TÓTH NOÉMI                GÁCS BENCE            TÓTH KATA         

                                                                                                                                           BME                 Budai Rajziskola

                                                                                                                                           hallgató                     hallgató

 

 

DÉKÁNY BARNI

Az Ász Drámaiskola növendéke volt és az Ász tábor Ős-tagja.

Jelen pillanatban a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója, színész szakon

GÁCS BENCE

2008 óta a Budapesti Műszaki Egyetemen tanul gazdálkodás
és menedzsment szakon,

5 éve az ÁSZ Árpád gimnáziumi szinjátszókör tagja,
ezen kívül sok szerepjáték klub tagja és egynek szervezője.

Ez a harmadik ÁSZ nyara seniorként.
ŐS ÁSZOS diák.

MOLNÁR ANCSI

Kezdetektől az Ász-tábor diákja voltam, ez lesz a második Ász táborom seniorként.

2010-től a Modart Művészeti és Divatiskola tanulója vagyok divattervező szakon.

 


 

GÁSPÁR DANI

Két éve foglalkozik fotográfiával. Az ezzel kapcsolatos tanulmányait a Budapesti

Szolgáltató- és Kézművesipari Szakképző iskolában kezdte.

Résztvevőként ott volt a 2.0-s táborban.


RÁKÓCZI BARBARA

2010 óta a Pázmány Péter Egyetem bölcsészkar esztétika szakos hallgatója.

Ötödik éve az Ász árpád gimnáziumi színjátszókör tagja.

Ős diákként harmadik alkalommal seniorként jön táborozni.


Az ÁSZ 5.1, 6.1, 7.1 tanára volt

KISS ESZTER

színművész
Katona József Színház

 

Az ÁSZ 6.1 és 7.1 tanára volt

HÁDA JÁNOS

színművész
HADART TÁRSULAT

 

Az ÁSZ 2012 5.1 tanára volt


HAJDÚ STEVE

színművész

Az ÁSZ 2009 2.0

ÁSZ 2010 3.1

és az ÁSZ 2011 4.1 tanára volt


ATLASZ GÁBOR

pantomim- és mozgásművész

 

Az ÁSZ 2010 3.2

és az ÁSZ 2011 4.2 tanára volt

SZALAI KRISZTA

színművész

 

AZ ÁSZ 2010 3.2 tanára volt


LÉTAY DÓRA

színművész

 

AZ ÁSZ 2009 2.0 és 2010 3.2 tanára volt


KÁLLOY MOLNÁR PÉTER

színművész

AZ ÁSZ 2009 2.0 tanára volt

 

POKORNY LIA

színművész

 

Az ÁSZ 2008 1.0 tanárai voltak

 Kálid Artúr

KÁLID ARTÚR

színművész

 

Murányi Tünde

MURÁNYI TÜNDE

színművész

........................................................................................

Senioraink voltak még:

 

     CSERKÓ ZSOLT, MISIS ZSÓFI,

POSTA MARIANNA , MÁTÉ BERNADETT, SZIKORA BALÁZS,

ÉGENI NIKOLETT, DEÁK PÉTER, HORVÁTH KRISTÓF, MOLNÁR ÁGNES

 

KÖSZÖNJÜK!

VISSZA A LAP TETEJÉRE