Táborról - ismertetőAmire számíthatsz

Támogatónk:

mora logo s

13 ÉV ÉRLELTE A TÁBOR PROGRAMJÁT

2020.01.01.

Az ÁSZ IFJÚSÁGI SZÍNJÁTSZÓ TÁBOR először 2008 augusztusában
nyitotta meg kapuit.

Idén nyáron az ÁSZ/TWICE várja a színjátszást kedvelő fiatalokat Somogydöröcskén!

2020 júliusában a 18. ÁSZ TÁBOR,
az ÁSZ CHALLENGE tábor kerül megrendezésre…Az ÁSZ CHALLENGE tábor fókuszában az alkotómunka áll. KÉT KORCSOPORTBAN DOLGOZUNK MAJD, ÉS KÉTFÉLE NEHÉZSÉGI SZINT KÖZÜL VÁLASZTHATTOK! Így azok a diákok is megtalálják a számításukat, akik éjjel-nappal dolgozni szeretnének, és azok is, akik a munka mellett kikapcsolódásra is vágynak.Színésztanárok vezetésével attól függően, hogy milyen  kihívásra jelentkezik be a csoport 2 vagy 3 előadást hoznak létre a csapatok, s azokat a tábor területén a többi táborozónak mutatják be. A bemutatókat szakmai beszélgetések követik. Kipróbálhatod magad színészként, rendezőként, készíthetsz jelmezt, díszletet, írhatsz zenét, egyszóval a színházcsinálás minden területén szabad kezet kapsz. A munka mellett a csoportvezetők mindig szakítanak időt a színésztréningekre, kreatív- és önismereti játékokra is. Mivel kevés szabadidőd lesz, s fizikailag, szellemileg és lelkileg is kihívások elé állítunk, megszabtuk a korhatárt is:


AZ ÁSZ CHALLENGE TÁBORBA 14 ÉVES KORTÓL JELENTKEZHETSZ! KORKEDVEZMÉNYT KAPHATNAK AZOK A FIATALOK, AKIK ÁSZ KÉPZÉSBEN VESZNEK RÉSZT!

A tábor első napján lehetőséget kapsz arra, hogy minden tanárral együtt dolgozhass az úgynevezett "körforgó" keretében. Ideiglenesen beosztott csoportoddal 45 perces foglalkozásokon veszel részt, körbejárod a foglalkoztatókat,s miközben képet kapsz a színésztanárok elképzeléseiről, munkához való hozzáállásukról, te is megmutathatod magad a tanároknak. Az esti tábortűznél sor kerül a táborozók kalandos csapatbeosztására. Megtudod, melyik mester birodalomában töltöd majd a felejthetetlen Ász napokat. 

 

Az ÁSZ CHALLENGE táborban két vagy három egymást követő kihívásnak tesznek eleget a csapatok . Az előadásokat a táborhelyszínen egymásnak mutatják be  a diákok.  Nagyon komoly szakmai munkára számíthatsz. A tábor fejleszti a kreativitást, segíti annak a készségnek a kialakítását, hogy a későbbiekben képes legyél gyors alkotói döntéseket hozni. Fejlődik az egymásra figyelés képessége, stabilizálódik a koncentrációd! 

Azoknak a Challengező csapatoknak, amelyek két challengre vállalkoznak, több lehetőségük lesz a kikapcsolódásra és ismerkedésre, a munkát meg-megszakító drámajátékokra és bulizásra! Ugyanakkor minden táborozó részt vehet jammelésen és a népszerű éjféli egypercesek programon!

A nyári ásztábor után - ha szeretnéd folytatni - nem ér véget az Ász varázs! Minden ősszel csatlakozhatsz az ÁSZ DRÁMAISKOLÁHOZ, melynek immáron 20 tanítványa a budapesti, a kaposvári és a marosvásárhelyi Színművészeti Egyetem hallgatója. Persze nem lesz mindenki színművész, színházi alkotó. Azonban  szinte minden Ász diák visz magával olyan élményeket, tapasztalatokat, amelyeket mindennapi életében hasznosít. Ugyanis az Ász képzés egy életre szól. 

A Drámaiskoláról a honlap megfelelő aloldalán olvashatsz!

A munka folytatódik! Várunk! Híreket kaphatsz rólunk, ha bekapcsolódsz az ÁSZ FACEBOOK csoportba!