Táborról - ismertetőAmire számíthatsz

Támogatónk:

mora logo s

13 ÉV ÉRLELTE A TÁBOR PROGRAMJÁT

2020.01.01.

Az ÁSZ IFJÚSÁGI SZÍNJÁTSZÓ TÁBOR először 2008 augusztusában
nyitotta meg kapuit.

Idén nyáron az ÁSZ/TWICE várja a színjátszást kedvelő fiatalokat Somogydöröcskén!

2020 júliusában a 18. és 19. ÁSZ TÁBOR,
az ÁSZ CHALLENGE ÉS ÁSZ CLASSIC táborok kerülnek megrendezésre…


Az ÁSZ CHALLENGE tábor fókuszában az alkotómunka áll. Színésztanárok vezetésével 3 kihívásra válaszolva 3 előadást hoznak létre a csapatok, s azokat a tábor területén a többi táborozónak mutatják be. A bemutatókat szakmai beszélgetések követik. A munka délelőtt tíz órától akár éjfélig is eltarthat, ezért csak olyan diákoknak ajánljuk, akik az egész évi pörgés után sem tudnak vagy szeretnének leállni. Kipróbálhatod magad színészként, rendezőként, készíthetsz jelmezt, díszletet, írhatsz zenét, egyszóval a színházcsinálás minden területén szabad kezet kapsz. A munka mellett a csoportvezetők mindig szakítanak időt a színésztréningekre, kreatív- és önismereti játékokra is. Mivel kevés szabadidőd lesz, s fizikailag, szellemileg és lelkileg is kihívások elé állítunk, megszabtuk a korhatárt is:


AZ ÁSZ CHALLENGE TÁBORBA CSAK BETÖLTÖTT 16 ÉVES KORTÓL JELENTKEZHETSZ!

AZ ÁSZ CLASSIC tábor fókuszában a színjátszás áll, de a szakmai órák mellett változatos szabadidős programok is várják a táborozókat. A késő délutáni és esti programok jelentős szerepet játszanak abban, hogy jobban megismerhesd a többi táborozót,és a szakmai órákon felszabadultabb lehess. A "Gála projekt" keretében több napon keresztül dolgozol a csapatoddal egy előadáson, amelyet az utolsó estén az ÁSZ GÁLÁN láthatnak először a táborozók és a barátok, ismerősök. (Az ÁSZ GÁLA helyszíne: Zichy Mihály Művelődési Központ. Címe: 8660 TAB Kossuth Lajos utca 86. A gálára bárkit meghívhatsz, a belépés ingyenes. Időpont: 2020. július 18. 16h) Ezt a tábort azoknak a diákoknak ajánljuk, akik a szakmai órák mellett kikapcsolódásra, pihenésre, meghitt beszélgetésekre, lelkizésre is vágynak. Milyen délutáni és esti programok várnak rád? Slam poetry, ÁSZ-JAM, KI-MIT-TUD, disco, éjféli egypercesek,esküvő, szingli klub, társasjáték klub, színjátékos terem, filmklub, sportversenyek, címerverseny, vetélkedők az ÁSZ KUPÁÉRT! Minden este hajnali egy óráig pöröghetsz, de akár le is pihenhetsz vacsora után. Ha szeretnéd megmutatni magad nagyszínpadon, meghívnád a családodat, barátaidat, ismerőseidet az előadásra, mindenképpen ebbe a táborba gyere!
AZ ÁSZ CLASSIC TÁBORBA MÁR BETÖLTÖTT 13 ÉVES KORTÓL JELENTKEZHETSZ!

Mindkét tábor első napján lehetőséget kapsz arra, hogy minden tanárral együtt dolgozhass az úgynevezett "körforgó" keretében. Ideiglenesen beosztott csoportoddal 45 perces foglalkozásokon veszel részt, körbejárod a foglalkoztatókat,s miközben képet kapsz a színésztanárok elképzeléseiről, munkához való hozzáállásukról, te is megmutathatod magad a tanároknak. Az esti tábortűznél sor kerül a táborozók kalandos csapatbeosztására. Megtudod, melyik mester birodalomában töltöd majd a felejthetetlen Ász napokat. 

Az ÁSZ CHALLENGE táborban 3 egymást követő kihívásnak tesznek eleget a csapatok és 3 bemutató vár a táborozókra. Az előadásokat a táborhelyszínen egymásnak mutatják be  a diákok.  Nagyon komoly szakmai munkára számíthatsz. A tábor fejleszti a kreativitást, segíti annak a készségnek a kialakítását, hogy a későbbiekben képes legyél gyors alkotói döntéseket hozni. Fejlődik az egymásra figyelés képessége, stabilizálódik a koncentrációd! 

Az ÁSZ CLASSIC táborban egy challenget kap minden csapat, egy előadáson dolgozik, és nyilvános bemutatót tart Tabon, a Művelődési Ház nagyszínpadán. Ebben a táborban az alkotófolyamat mellett a seniorok által megrendezett különféle szabadidős programok segítenek abban, hogy csapatod tagjaival mind szorosabbra fűzd a kapcsolatot és megértsd: a színházcsinálásban az együtt lélegző közösség a legfontosabb alkotóelem!

A nyári ásztáborok után - ha szeretnéd folytatni - nem ér véget az Ász varázs! Minden ősszel csatlakozhatsz az ÁSZ DRÁMAISKOLÁHOZ, melynek immáron 20 tanítványa a budapesti, a kaposvári és a marosvásárhelyi Színművészeti Egyetem hallgatója. Persze nem lesz mindenki színművész, színházi alkotó. Azonban  szinte minden Ász diák visz magával olyan élményeket, tapasztalatokat, amelyeket mindennapi életében hasznosít. Ugyanis az Ász képzés egy életre szól. 

A Drámaiskoláról a honlap megfelelő aloldalán olvashatsz!

A munka folytatódik! Várunk! Híreket kaphatsz rólunk, ha bekapcsolódsz az ÁSZ FACEBOOK csoportba!