Az ÁSZ IFJÚSÁGI SZÍNJÁTSZÓ TÁBOR először 2008 augusztusában
nyitotta meg kapuit a 10-13 és a 14-22 éves korosztályok számára.
Jelenleg a 14-22 éves fiatalok számára 2018 júliusában immáron a

16. ÁSZ TÁBOR 
AZ ÁSZ 2018
10+1.

kerül megrendezésre…

Kattints a képre az albumhoz!

Az ÁSZ 2018 10+1 tábor programkínálata a korábbi évek 11 ÁSZ CLASSIC táborának, a 2015-ös év ÁSZ CHALLENGE táborának, a 2016-os ÁSZ PERFECT és a 2017 ÁSZ CHALLENGE X. táborainak tapasztalatait ötvözte. 

ÁSZ Tábor Ez a 11. évünk, ezért ebből az alkalomból, a tábor történetében először nem tíz, hanem tizenegy napos lesz a tábor!!! Az ÁSZ 2018 10+1 tábor fókuszában természetesen ezúttal is a színjátszás áll, de a szakmai órák mellett változatos szabadidős programok is várják a táborozókat. A tapasztalat azt mutatja, hogy a késő délutáni és esti szabadidős programok jelentős szerepet játszanak abban, hogy a táborozás 11 napja alatt összetartó és hatékonyan alkotó teamek alakuljanak ki. 2018-ban a 13-22 éves korosztály 5 csoportban (max. 24 fő/csoport) folytatja a munkát színésztanárok és seniorok vezetésével. Az első napon a táborozóknak lehetőségük lesz arra, hogy minden tanárral együtt dolgozzanak a "körforgó" keretében. A napot lezáró esti tábortűznél pedig sor kerül a táborozók kalandos csapatbeosztására. A diákoknak az első estén egy játék keretében először egymásra kell találniuk, majd meg kell találniuk a csoportvezetőt is...

A 2. naptól kezdve a csoportok tanáruk vezetésével dolgoznak színházi projekteken. Az, hogy az adott csapat milyen projekten dolgozik 1/2/3 napon keresztül, az a challenge-nyitó napok reggelén megrendezésre kerülő csapatversenyeken dől el. Amelyik csapat nyer a csapatversenyen, az nem csak az ÁSZ KUPÁÉRT folytatott pontversenyhez gyűjt bóbuszpontokat, de elsőként választhat a verseny előtt ismertetettchallenge feladatok közül. ÁSZ Tábor Volt olyan challenge, amikor egy-egy fotót kaptak a csapatok, amelyek alapján 1/2/3 nap alatt kellett a tábor bármely szegletében előadást létrehozni. Volt, hogy zene, vagy egy-egy kisfilm szolgált ugródeszkául.

Miután a csapatok megszerezték feladatukat, azon kell dolgozniuk, hogy a bemutatók estéjére létrehozzanak egy-egy színházi projektet. Volt már challenge előadás a Duna parton, az egész tábor területén, a helyi medencében, vagy épp a helyi hotel pincéjében! 2017-ben minden csoport 3-3 előadást hozott létre, igen magas szakmai színvonalon. A munka mellett természetesen a csoportvezetők mindig szakítanak időt a színésztréningekre, kreatív- és önismereti játékokra, valamint az igen fontos „lelkizésekre” is. A bemutatónapok előadásait követően hajnalig tartó szakmai beszélgetéseken gondoljuk át együtt újra a látott projekteket.

A tábor utolsó előtti napja azzal telt 2017-ben, hogy minden csapat kiválasztva egy előadást a challengeik közül színpadképes állapotba hozta a választott projektet. Az utolsó napon, az ÁSZ GÁLÁN - amelynek helyszíne a 2013 nyaráig a dorogi József Attila Művelődési Ház volt, 2014 és 2015-ben Szentenrén a PMK, 2016-tól pedig az új, korszerű gyömrői Hankó István Művészeti Központ klimatizált színházterme – minden előadás közönség előtt került bemutatásra.

A bemutató után a táborozók egyénre szabott, szóbeli értékelést is kapnak a csoportvezetőtől, s a tanárok a jövőre vonatkozó szakmai tanácsokkal is rendszerint ellátják a diákokat. 

Ahogy már említettük, a színjátszó kurzusok után, délutánonként, seniorok irányításával, különféle szabadidős tevékenységekre is nyílik lehetőség: pl. sportversenyek, fürdőzés, teázó, "játék- barlang", disco, Ki-Mit-Tud, Éjféli egypercesek, koncert is színesítik a programot. A versenyek, kalandjátékok során a csapatok pontokat gyűjtenek és a pontverseny eredményeként, az utolsó estén, kihirdetésre kerül, hogy ki nyerte az ÁSZOK ÁSZA KUPA nevezetű vándorserleget.

A nyári táborokkal, természetesen, az ÁSZ NAPOK nem érnek véget. Diákjaink év közben is tartják a kapcsolatot. Nem csak az interneten :-) Az ÁSZ közösség munkáját színjátszó fesztiválon nyert arany minősítés is fémjelzi. A rendszeres teázások, bulik mellett, az ÁSZ színjátszó kurzusok, és szombatonként az ÁSZ DRÁMAISKOLA is biztosítja, hogy a nyár elmúltával is legyenek diákjainknak ÁSZ napjaik.  Az ÁSZ közösség munkáját színjátszó fesztiválon nyert arany minősítés is fémjelzi.

Drámaiskola

Kattints a képre az albumhoz!

Az ÁSZ DRÁMAISKOLÁNAK immáron 14 tanítványa a budapesti, a kaposvári és a marosvásárhelyi Színművészeti Egyetem hallgatója.

A Drámaiskoláról a honlap megfelelő aloldalán olvashatsz!
A munka folytatódik! Várunk!

 Híreket kaphatsz rólunk, ha bekapcsolódsz az ÁSZ FACEBOOK csoportba!