ÁSZ TeamAkikre számíthatsz

 

ÁSZ TEAM

 

ITT TALÁLHATOD 2022.01.01-től  a ÁSZ TÁBOR 2022 - "2X CHALLENGE"  TÁBORUNK TANÁRI KARÁT.
HA A TOVÁBB GOMBRA KATTINTASZ, MEGTEKINTHETED, HOGY KIK TANÍTOTTAK NÁLUNK AZ ELMÚLT 14 ÉV 19 TÁBORÁBAN. 

 

TANÁR FOTÓK2222
Gáspár András Színház- és Filmművészeti Főiskolán 1993-ban végzett Iglódi István osztályában. Az ÁSZ Tábor művészeti vezetője immáron 13. éve. Az ÁSZ Drámaiskola alapítója, tanára. Évekig dolgozott az RTL KLUB műsorvezető-főszerkesztőjeként és a Magyar Televízió műsorvezetőjeként. A S.Ö.R. és G.Ö.R.CS. című előadásokban látható a Hatszín Teátrum színpadán,  ahol 2017-ben mutatták be az „Arian Mole újabb kínszenvedési a felnőttkor küszöbén” című rendezését. 2019-ben két színdarabot rendezett. A Pinceszínházban volt látható a "MEGHALLGATÁS" című pszichokrimije és a Szentendrei Teátrum ősbemutatója volt a "PETŐFI-JÁTÉK" című zenés játék, amelyből TV-játékot is rendezett. 2022-es színházi bemutatója volt a Mephisto, amely a Bethlen Téri színházban volt látható, s amelyben a TÁBORNAGY főszerepet alakította.  Ismert szinkronhang (pl. Amerikai Pite - Stifler; Jamie Oliver; Kung-fu Panda; Gulliver; Suicide Squad - JOKER). Az RTL-KLUB Barátok közt című szappanoperájában Petrik Gedeon ügyvédet formálta meg. 2016-ban a POSZT (Pécsi Országos Színházi Találkozó) fesztiválprogamjának programvezetője volt, azóta több színházi minifesztivál igazgatója volt. 2019/20-ban a TV2 "Minta apák" című sorozatának szereplője. Többször szerepelt a DUNA TV "Családi kör" című sorozatában.  2020-tól  Móra Könykiadó írója. Két könyve jelent meg eddig: a FÖLD 2 ZÁRÓVIZSGA sci-fi 2021-ben, míg 2022-ben a HÉJNÉLKÜLI disztópikus kalandregény.  A 2023-as Könyvhétre, júniusban érkezik harmadik regénye, a TISZTA című történelmi romantikus triller. Jelenleg a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem doktori képzésének hallgatója.

Hogy miért szeretjük csinálni? Mert a fiatalok a jövő, a fiatalok a remény. Ha a tanítványaink a feje tetejére állított világot a talpára állítják, akkor mi is ott leszünk. Minden színházi alkotófolyamat egy energiaáramoltatás a világban. Energiákkal dollgozunk. A fiatalokban friss és újszerű. Kiszámíthatatlan. Csak bizonytalan ösvényeken érdemes kalandozni! A tanítványainkkal ezt tesszük. Világmegváltunk és kalandozunk, azaz: játszunk!

Gáspár  András

agi440x640 2  

Balázs Ágnes a Színház- és Filmművészeti Főiskolán 1993-ban végzett Iglódi István osztályában. 2008 óta szervezője és vezetője az ÁSZ Színjátszó Tábornak. Az ÁSZ Drámaiskola vezetője, tanára.Színésznő, drámaíró, író, és zeneszerző. Évekig televíziózott. Számos film hősnőjének szinkronhangja. (Pl. Harry Potter - Bellatrix). 2003 óta jelennek meg könyvei. 2004 óta a Móra Könyvkiadó állandó szerzője. Népszerű Lufi-sorozata, amely számos általános iskolában kötelező vagy ajánlott olvasmány, a 2022-ben önálló sorozatban jelent meg. Több színdarabja mellett, "Andersen, avagy a mesék meséje" című zenés játéka számos hazai színház repertoárján szerepelt és Németországban három színház is játszotta a darab balett változatát. Társírója az "Adrian Mole újabb kínszenvedései a felnőttkor küszöbén" című színdarabnak, amelyet a Hatszín Teátrum mutatott be 2017-ben. 2019-ben "Meghallgatás" című színdarabját a Pinceszínház és "Petőfi-játék" című street work-out musicaljét a Szentendrei Teátrum mutatta be.  Honlapjának címe: www.balazsagnes.hu  

Kedves Táborozó! Nagy szeretettel várlak a 2023-as Ász Táborokban! Négy táborunk lesz, challengek-kel,játékkal, beszélgetéssel, színházcsinálással. Mint minden évben, nálam idén is a szabadság és a játékkedv a lényeg. Határátlépések következnek, erősekké és szemtelenekké válunk,
és nem lesz kérdés, hogy mindenkiben ott lakozik a tehetség. Új dimenziókba lépünk, együtt gondolkodunk,  alkotni az„érzelmek földjén”. Mert az "Ász tábor az érzelmek földje", ahogy egy ősrégi táborindulónk zengi!
Balázs Ágnes 
 

Balázs Ágnes


BARNI KÉP1 

Dékány Barnabás 2016-ban diplomázott színészként a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, Bagossy László-Pelsőczy Réka osztályában. Az Orlai produkció számos előadásában szerepelt és szerepel a Belvárosi színházban és a Jurányi Házban. Az Átriumban Bodó Viktorral is dolgozott a "Krakken művelet"-ben, továbbá címszereplője volt a Hatszín Teátrum „Adrian Mole újabb kínszenvedései a felnőttkor küszöbén” című előadásának. Színészként és rendezőként is dolgozik. Jack Keroack művéből Úton címmel írt és rendezett előadást az SZFE-n.  Az SZFE "Solaris" című produkciójával, melynek írója és rendezője, meghívást kapott 2016-ban a POSZT-ra. 2018-as rendezése a Grecsó Krisztián regényéből készült "Megyek utánad", amely a szegedi Thealter Fesztivál sikeres előadás volt. Ez utóbbi produkció 2019-től a Jurányi Ház siker darabja. A WELLHELLO együttes dalai által ihletett #sohavégetnemérős mozifilm szereplője.2018 tavaszán az RTL-KLUB műsorán futó „Tanár” című sorozat főszereplője volt. 2019-ben a Jurányi Inkubátorházban két új Orlai produkcióban is feladatot kapott. Címszereplője volt a "Mr. Sloan szórakozik" bemutatónak és játszott a Kerékgyártó  István "Hurok" című művéből készült előadásban.A Számos további színházi projektben dolgozott/dolgozik. Szereplője az Átrium "Egy,kettő, három" és az Örkény Színház "Hamlet" előadásainak. 2021-ben a NAGYKARÁCSONY című mozifilmben forgatott, amely a mozikban nagyot ment és a Netflix sikerfilmje. Ős Ászos, 16 évesen az ÁSZ TÁBOR 1.0 diákja volt már 2008-ban. Az Ász Drámaiskolában 2017-2020-ig tanított. Az ÁSZ CHALLENGE struktúra megálmodója és 2015 óta csoportvezető. 2020-ban elindította saját színházi műhelyét, melynek neve: SZPOT.  2023-ben kilencedszer vezet csoportot az Ász Táborban. 

 

Albertus Magnus (...) háromféle játékot különböztetett meg: 1. a "céltalan játékot" (...), amely fölszabadítjaa szellemet, csiszolja az elmét és - akárcsak a zene - nyájassá teszi a szívet.A második csoportba a "hasznos játékokat" (...) sorolta: ezek közé tartoztak a lovasjátékok,
amelyek a hon védelmét szolgálták. A harmadik csoportot a "megvetendő és szégyenteljes játékok" (...) képezték. Ezek vétkezésre csábítják az embereket. Közéjük számított a szerencsejáték és a színház.

- Wolfgang Behringe

 

Dékány Barnabás

11tanarok2022 


A színészettel és a színház világával az ÁSZ drámaiskolában és színjátszó táborban ismerkedtem meg.Balázs Ágnes és Gáspár András, nyolc éves koromtól terelgettek a Színművészeti Egyetem felé vezető utamon. Tanítottak, mentoráltak, támogattak a céljaim elérésében. Ugyanebben az időszakban a drámaiskolával párhuzamosan, tagja voltam a Fitos Dezső tánctársulatnak is, gyarapítva színpadi és a színpadi mozgással kapcsolatos tapasztalataimat. Érettségim után, 2016-ban nyertem felvételt a Színház-és Filmművészeti Egyetem prózai színész szakára, Pelsőczy Réka és Rába Roland osztályába. Osztálytársaimmal egy nagyon kemény, mozgalmas, tanulságos, motiváló, olykor elkeserítő, fárasztó, önmarcangoló, csalódott, elégedetlen, önelemző, „hegyre föl-völgybe le”, máskor boldog, bajtársias, testvéries, szeretetteljes, izgalmakkal és élményekkel teli öt évet tudhatunk a hátunk mögött. A kedvenc, osztályommal készült előadásaim:„Lakásavató” (Zenés előadás, Rendezte: Kocsis Gergely), „Hogyan találtak egymásra a nők és a férfiak” (fizikai színházi eladás, Rendezte: Hegymegi Máté), „Sirály” (Rendezte P. Réka és R. Roland), „Angyalok Amerikában” (Rendezte Ördög Tamás).További egyetemen készült előadások, amelyekre büszke vagyok:„Szépek és Átkozottak” (Rendezte Vadász Kriszta), „A Háromfejű Király (Rendezte Kenéz Ágoston), „Baszzsinat” (Rendezte Hevesi László).
Színházi gyakorlatomat a Katona József Színházban, a Belvárosi Színházban és a narratíva társulatban töltöttem. Ezen kívül több olyan produkcióban is részt vehettem, amelyek nem köthetők, kőszínházhoz vagy társulathoz. A Katonában készült előadások: „Az Ügy” (rendezte Ascher Tamás), „A Rozsdatemető” (Rendezte Máté Gábor), „Ha elmúlik öt év” (Rendezte Zsámbéki Gábor). A Belvárosiban készült előadások: „Kaktuszvirág” (Rendezte Novák Eszter), „Férjek és Feleségek” (Rendezte Szabó Máté), „Válaszfalak” (Rendezte Szabó Máté), „Budapest Te!” (Rendezte Pelsőczy Réka), és a még nem bemutatásra került „Redőny” (Rendező Ujj Mészáros Károly). 2020 óta tagja vagyok a Free-SZFE mozgalomnak és magában az egyetemfoglalásban is jelentős szerepet vállaltam. A közelmúlt eseményeinek következtében, diplomámat végül a Salzburg-i Mozarteum Művészeti Egyetemen vehettem át.Színészi pályámat szabadúszóként kezdem. Első szabadúszó évemben készült előadások:„A nevetséges Sötétség (Rendezte Dohy Balázs), „A”(Rendezte Laboda Kornél és Dékány Barnabás), végezetül pedig Mozart: „Don Giovanni”, amiben a címszerepet formálom meg. A színházon kívül, a film és a szinkron világában is dolgozom. Goda Kriszta rendezésben az „Ida Regénye” című filmet, amelyben főszerepet játszottam,  2022 december 23-án mutatta be a Duna Tv.

"Kedves Ászok! Várom az új találkozást és a közös munkát. Megtiszteltetés számomra, hogy diákból először szeniorrá,majd szeniorból tavaly csoportvezetővé lehettem. A következő nyáron is minden energiámmal és tudásommal azon leszek, hogy a 2023-as tábort, olyan felejthetetlen és fantasztikus élménnyé tegyük amilyenben nekem volt részem,minden egyes nyáron, amit ott töltöttem. Vidáman, lazán, keményen! Vállt vállnak vetve! Együtt! Amolyan Ászosan! Mintha hazatérnék..."

Rohonyi Barnabás

TOVÁBB OLVASOM