Táborról - ismertetőAmire számíthatsz

14 ÉV ÉRLELTE A TÁBOR PROGRAMJÁT

2021.01.01.

Az ÁSZ IFJÚSÁGI SZÍNJÁTSZÓ TÁBOR először 2008 augusztusában
nyitotta meg kapuit.

Idén nyáron is várja a színjátszást kedvelő fiatalokat az ÁSZ Somogydöröcskén!

2021 júliusában a 19. ÁSZ TÁBOR,
az ÁSZ 2021 - CSAK CHALLENGE tábor kerül megrendezésre…Az ÁSZ CHALLENGE tábor fókuszában az alkotómunka áll. Négy csapatban dolgozunk, 13-20 éves korosztályig várjuk a színház és színjátszás iránt érdeklődő fiatalokat. A lényeg a játék és a közösség szeretete. Itt dolgozhatsz éjjel-nappal, de lazíhatsz is, ha a munka mellett kikapcsolódásra is vágysz. Három sorversenyt követően 3-3 projekthez választanak a győzelem sorrendjében inspiráló alapanyagot a csapatok. Az inspiráció lehet vers, mese, újsághír, zenemű... A csapatok egy, kettő és végül 3 napot dolgonak. MInden team eldönti majd,  hogy mindhárom feladat kapcsán egy-egy színházi projektet alkot, vagy az egyik challenge egy ajándék lesz a többi táborozó számára.  Az előadások díszlete a somogydöröcskei varázslatos táborhelyszín természetes környezete. Volt már előadás a hegy tetején a lókarámban, a végtelen mezőn a csillagos ég alatt, a sötétedő erdőben, vagy épp a hatalmas ebédlő asztalai alatt. A képzeletnek semmi sem szab határt. A bemutatókat szakmai beszélgetések követik. Itt lehetsz színész, rendező, dramaturg, szövegíró, készíthetsz jelmezt, díszletet, írhatsz zenét. A munka mellett a csoportvezetők mindig szakítanak időt a színésztréningekre, kreatív- és önismereti játékokra is. 

AZ ÁSZ CHALLENGE TÁBORBA 13 ÉVES KORTÓL 20 ÉVES KORIG JELENTKEZHETSZ! KORKEDVEZMÉNYT KAPHATNAK AZOK A FIATALOK, AKIK KORÁBBAN ÁSZ KÉPZÉSBEN VESZNEK RÉSZT!


A tábor első napján lehetőséget kapsz arra, hogy minden tanárral együtt dolgozhass az úgynevezett "körforgó" keretében. Az ideiglenesen beosztott csoportoddal 45 perces foglalkozásokon veszel részt, körbejárod a foglalkoztatókat,s miközben képet kapsz a színésztanárok elképzeléseiről, munkához való hozzáállásukról, és te is megmutathatod magad a tanároknak. Az esti tábortűznél sor kerül a táborozók kalandos csapatbeosztására. Megtudod, melyik mester birodalomában töltöd majd a felejthetetlen Ász napokat. 
 
Azoknak a Challengező csapatoknak, amelyek az egyik challengükben meglepetéssel készülnek a többiek számára, több lehetőségük lesz a kikapcsolódásra és ismerkedésre, a munkát meg-megszakító drámajátékokra és bulizásra!
 

Tavaly egy hetes volt, idén NYOLC NAPOS a tábor.

Az extra napot arra használjuk fel, hogy olyan programokat szervezzünk, ahol lehetőséget adunk a további kikapcsolódásra és ismerkedésre. Mindazokat a programokat, amelyek az elmúlt 14 évben sikeresek voltak megtartjuk, de a táborozók számíthatnak arra, hogy kiváló senioraink - akiknek válogatott közössége régi, tapasztalt Ász diákokból (több közülük színművészeti egyetemista) áll - ezúttal is gondoskodnak eddig még nem látott, extra programokról. Ami biztos: idén is lesz csók-csata, esküvő, KI MIT TUD?, közös zenélés, diafilm klub, játékterem, lelki segélyszolgálat, disco, fürdőzés, éjféli egypercesek.


A nyári ásztábor után - ha szeretnéd folytatni - nem ér véget az Ász varázs! Minden ősszel csatlakozhatsz az ÁSZ DRÁMAISKOLÁHOZ, melynek immáron 24 tanítványa a budapesti, a kaposvári és a marosvásárhelyi Színművészeti Egyetem hallgatója. Persze nem lesz mindenki színművész, színházi alkotó. Azonban  szinte minden Ász diák visz magával olyan élményeket, tapasztalatokat, amelyeket mindennapi életében hasznosít. Ugyanis az Ász képzés egy életre szól. 

A Drámaiskoláról a honlap megfelelő aloldalán olvashatsz!

A munka folytatódik! Várunk! Híreket kaphatsz rólunk, ha bekapcsolódsz az ÁSZ FACEBOOK csoportba!